Jeftini stanovi će se graditi i za prosvetare i lekare


Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana
Mihajlović izjavila je danas da bi gradnja jeftinih stanova od sledeće godine mogla da bude proširena i na prosvetare i lekare.

Ona je podsetila da će ove godine početi gradnja na pet lokacija za pripadnike snaga bezbednosti, i da u avgustu počinju građevinski radovi u tri grada, a mesec dana kasnije u preostala dva.

Pojasnila je da je za izgradnju zgrade potrebno oko godinu dana. Stanovi će se graditi u Nišu, Kraljevu, Vranju, Beogradu i Novom Sadu.

"Imamo pripremljene lokacije u još 10 gradova. Sledeće godine bi mogli da očekujemo proširenje ovog modela i na druge grupe kao što su prosvetari ili lekari", rekla je Mihajlović.

Pojašnjava da je važno da postoji model koji funkcioniše, da je država imala dovoljno novca i sigurnost u budžetu da može da pokrene ovakav projekat za 1.500 stanova. U planu je, kako je rekla, do 2020. godine izgradnja 5.000 stanova.

"Opredelili smo se za službe bezbednosti jer rade posao od nacionalnog značaja, ne kažem da lekari i prosvetari ne rade važan posao. To su ljudi koji prethodnih 20, 30 godina nisu mogli da reše svoj stambeni problem", naglasila je ona.

Upitana da li će ministar odlučuvati o rang listi, ona je rekla da rang lista ne postoji.

izvor: Tanjug, agencije, foto: NSinfo

POPULARNO