Frizura od 3,2 metra iz Novog Sada - za Ginisa (VIDEO)


Novosadski frizer Mario Hvala, napravio je frizuru od 3,2 metra
a te dimenzije mogle bi da obore aktuelni Ginisov rekord od 2,6 metara koji trenutno drže frizeri iz Austrije. Po izgledu, frizura podseća na najvišu zgradu sveta, "Burdž Kalifu", koja se nalazi u Dubaiju.

Ideja, sunđer i jedanaest pakovanja kose za nadogradnju utkani su u najvišu frizuru na svetu koju je svojim veštim rukama napravio novosadski frizer Mario Hvala. Izrada frizure u obliku Burdž Kalife trajala je dva meseca, a teška je tri kilograma.

"Znao sam, video sam na internetu, fascinirala me ta građevina tako da sam jednostavno dobio želju, pošto je to najviša zgrada na svetu da napravim najvišu frizuru na svetu po ugledu na nju. Oblikovao sunđer, potrošio sam puno žileta u tom radu, to je u suštini najduži deo posla i zatim sam lepio kosu, kosa se lepi lakom za parket", kaže.

Iako je oborio trenutni rekord, ne planira da aplicira za Ginisovu knjigu rekorda, jer, kako je rekao, uskoro planira da napravi još veću frizuru, koja će biti postavljena na Petrovaradinu.

"U suštini ja se ne mogu puno radovati, zato što ću već sam sebe da oborim, za jedno tri meseca kada ću raditi Hrista Spasitelja iz Brazila iz Rio de Žaneira. To će biti frizura skulptura veličine od pet do sedam metara, tako da očekujte postavljanje frizure na Petrovaradinu", kaže.

Frizerski zanat Mario je izučio u Sremskoj Mitrovici, a usavršavao se radom u Italiji, Sloveniji i Hrvatskoj, gde je proveo devet godina. U svetu je poznat po tetovažama od kose, među kojima su najviše pažnje privukli portreti severnokorejskog lidera Kim Džong Una, ruskog Vladimira Putina i prvog čoveka Amerike, Donalda Trampa.

izvor: rtv.rs, agencije, foto: youtube.com, printscreen