EXIT proslavio evropsku titulu pred prepunim trgom u Novom Sadu


Novi Sad je još jednom pokazao da je istinska Evropska
prestonica kulture - obeležavanje Dana pobede nad fašizmom, koje svakog 9. maja okupi veliki broj građana, ove godine bilo je najveće do sada, jer je pored Dana Evrope proslavljena i evropska titula EXIT festivala!

Slavilo se na prepunom centralnom trgu uz koncerte omiljenih domaćih i regionalnih bendova, a žurka je nastavljena u klubu The Quarter koji su krcatim celu noć držali techno zvezda iz Normandije, te rezidenti mts Dance Arene i No Sleep Novi Sad bine. Istinska festivalska atmosfera prenela se i na ulice grada, koji je vrveo od ljudi od popodnevnih časova, pa sve do jutra.

Za mnoge ljubitelje dobrog provoda Novi Sad je već godinama unazad obavezna destinacija za 9. maj, zahvaljujući manifestaciji Ritam Evrope! u organizaciji Studentskog kulturnog centra, koja je i ovaj put premašila očekivanja! Nezaboravan provod počeo je već prvim nastupom večeri, zahvaljujući novosadskom bendu Tri Kapljice. Energija koju ovaj "all-girl" pank sastav isijava očekivano je bio idealna uvertira za ostatak večeri, te su Novosađani okupljeni na trgu oduševljeno pozdravili i njujorški The Toasters, a ska melodije ovog sastava terale su sve prisutne na pokret! Nakon ovih energičnih nastupa, na scenu su istupili miljenici ovdašnje publike, riječki rokeri Let 3, poznati po zaraznoj atmosferi koju stvaraju na koncertima! Veče je zaokružio koncert Disciplin A Kitschme, a Koja i ekipa još jednom su pokazali zašto već decenijama vladaju rok muzikom.

izvor, foto: www.exitfest.org

POPULARNO