Ekipa Državnog posla, Dušan Tadić, Gojko Kačar, Gaćinović... pozivaju na stadion Voše (VIDEO)


"Državni posao", ali i brojne poznate ličnosti i asovi fudbala
pozvali su javnost da podrži fudbalski spektakl Asovi za decu u epizodi "Odigraj srcem", koji će biti održan u utorak, 8. maja od 18 časova na stadionu Karađorđe u Novom Sadu.

Na ovom jedinstvenom događaju tim Svetskog sindikata profesionalnih fudbalera FIFPro sastaće se u humanitarnom meču sa fudbalskim asovima koji su igrali u FK Vojvodina poslednje tri decenije.


Podršku ovom fudbalskom spektaklu pružili su brojni fudbaleri i ljudi iz sveta sporta, te su tako poziv da 8. maja svi dođu na Stadion "Karađorđe" uputili Lane Jovanović, Dušan Tadić, Gojko Kačar, Mijat Gaćinović, Željko Brkić i mnogi drugi.

Svi koji žele da učestvuju u akciji mogu da to učine već danas slanjem SMS-a na broj 8495 u svim mrežama, a cena SMS-a je 100 dinara. Humanitarna utakmica biće realizovana u organizaciji Svetskog sindikata profesionalnih fudbalera FIFPro, FK Vojvodine, Humanitarne organizacije "Zajedno za život", EXIT Fondacije i marketinške agencije Kuća čuvarkuća, uz podršku Radio-televizije Vojvodine, koja će utakmicu prenositi uživo na Prvom programu RTV.

Fudbalski humanitarni spektakl u Novom Sadu, okupiće na jednom mestu najbolje igrače Vojvodine, predvođene legendarnim Lanetom Jovanovićem, Ljubišom Dunđerskim i Ivicom Franciškovićem, dok će legendarnu šampionsku generaciju iz 1989. godine predstavljati Ljubomir Vorkapić i Miroslav Tanjga.

Sa druge strane, tim FIFPro Evropa okupiće ugledne ljude iz sveta evropskog fudbala, na čelu sa dvostrukim osvajačem Lige šampiona i titule klupskog svetskog prvaka, Dariom Šimićem, kao i Mirkom Poledicom, predsednikom Sindikata profesionalnih fudbalera Nezavisnost i bivšim igračem Vojvodine, Sparte iz Praga i Legije. U ponedeljak će biti otkriven kompletan spisak igrača i program humanitarnog spektakla.

Humanitarna organizacija "Zajedno za život" koju je osnovao Jovan Simić jedna je od retkih humanitarnih organizacija koja aktivno pomaže deci kojoj je potrebno lečenje, ali i njihovim porodicama, pokušavajući da olakša procese lečenje svim članovima porodice.

Pored organizovanja akcija za sakupljanje sredstava koje jesu glavni cilj, organizacija ima za cilj i da aktivno pomaže roditeljima čija su deca bolesna pružajući podršku vezanu za prevod dokumentacije, povezivanje sa roditeljima koji su prošli kroz procese lečenja sa svojom decom, kao i traženje smeštaja u inostranstvu dok traje lečenje.

Humanitarna organizacija "Zajedno za život" funkcioniše sa jednim opštim fondom za pomoć deci koja se leče u zemlji i inostranstvu. Iako postoji samo sedam meseci, HO "Zajedno za život" do sada je pomogla i olakšala procese lečenja za petnaestoro dece i pružila podršku brojnim porodicama na putu i borbi ka izlečenju.

izvor: RTV, agencije, foto: ilustracija

Fudbalski spektakl u Novom Sadu - u dresu Voše ponovo Lane Jovanović, Brkić, Francišković... (VIDEO)