Besplatne ture obilaska Novog Sada


Turistička organizacija Novog Sada organizuje promotivne
besplatne ture obilaska Novog Sada.

Ove ture su deo promotivne letnje kampanje tokom koje želi da predstavi svu lepotu grada, raznovrsnu turističku ponudu, ali i mnoštvo predstojećih manifestacija i događaja. Kampanja će obuhvatiti promociju na društvenim mrežama i putem elektronskih medija, kao i učešće na brojnim promocijama u zemlji i inostranstvu u saradnji sa drugim turističkim organizacijama.

Više puta nedeljno organizovane su besplatne promotivne ture za individualce. Ture se realizuju na srpskom i engleskom jeziku. Prijava je moguća ovde. Putem jedne IP adrese ograničena je mogućnost prijave za maksimum dve osobe.

"Novi Sad iz jevrejskog ugla" biće prva u nizu promotivnih besplatnih tura za individualce. Ruta ture je:  Trg slobode, Jevrejska ulica, Sinagoga. Svi zainteresovani imaće priliku da saznaju o prostorima koje su stvarali i u kojima su živeli članovi nekada brojne i značajne jevrejske zajednice tokom više od tri veka duge istorije Novog Sada, ali najviše o kompleksu Sinagoge kao temelju duhovnog, društvenog i kulturnog života jevrejske zajednice Novog Sada. Ove ture biće organizovane 14, 21. i 28. maja, od 17 časova.

Takođe, organizuju se i ture "Novi Sad iz ženskog ugla". Ruta je: Trg slobode, Katolička porta, Grčkoškolska, Pašićeva, Dunavska, Dunavski park, Sonje Marinković. Svi zainteresovani moći će da saznaju o alternativnoj, ali ne manje vrednoj istoriji grada kroz priču o znamenitim ženama, šetajući pri tom duž prostora, pokraj kuća u kojima su živele. Ove ture će biti organizovane 18. i 25. maja, od 18 časova.

Još jedna tura u ponudi je obilazak Petrovaradinske tvrđave. Ruta je: Trg vladike Nikolaja, Štrosmajerova, samostan i crkva sv. Jurja, Leopoldova kapija, Gornji plato Petrovaradinske tvrđave. Prisutni će moći da saznaju zanimljivosti o gradnji Tvrđave i njenim graditeljima, o utvrđenjima koja su prethodila današnjoj Tvrđavi, rimokatoličkoj crkvi sv. Jurja, Mamulinoj kasarni, Tornju sa satom, Likovnom krugu, velikoj Petrovaradinskoj bici...Ove ture će se održati 22. i 29. maja, od 18 časova.

Besplatne promotivne ture biće organizovane svakog narednog meseca, i objave o realizaciji po datumima biće objavljenje na sajtu TONS-a.

izvor: agencije, foto: NSinfo