Zvanično, stiže nemački div - posao za više od 1.000 ljudi


Direktor Nemačko-srpske privredne komore u Srbiji Martin Knap
zvanično je potvrdio da će nemačka kompanija ZF, lider u autoindustriji, investirati u Pančevu.

Knap je, prilikom posete Srbiji, istakao da je nemačka pokrajina Baden Virtemberg jedna od najbogatijih pokrajina u Nemačkoj, a da su kompanije iz ove pokrajine lideri u svetu.

Na pitanje novinara da li su firme iz te pokrajine zainteresovane za nove investicije, Knap je rekao da ta komora prepušta kompanijama da same to najave, ali da može da potvrdi ono što je već najavljeno u javnosti, ali i zvanično, da će kompanija ZF iz Fridrihshafena (Baden Virtemberg), koja je lider u autoindustriji, investirati u Pančevu.

Nemačka firma CTF dolazi u Pančevo sa investicijom od 160 miliona evra, a ta kompanija će zaposliti više od 1.000 ljudi, najavio je ranije predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Ovo je izuzetna poseta i zato što je Baden Virtemberg izuzetna pokrajina. Ekonomski gledano ona je jedna od najjačih pokrajina u Nemačkoj i u njoj se nalaze neka od najvećih preudzeća" dodao je.

Nemačka kompanija "ZF" do kraja juna trebalo bi da počne izgradnju fabrike za proizvodnju auto-komponenti na području Severne industrijske zone u Pančevu.

izvor: Tanjug, agencije, foto: ilustracija