Zbiljić: Titula je šlag na torti - Sad sledi ofanzivan prelazni rok za Ligu šampiona


Predsednik Odbojkaškog kluba Vojvodina NS seme Dragoljub
Zbiljić je na čelu ovog trofejnog kolektiva svega devet meseci i za to kratko vreme uspeo je da ekipu dovede do titule, a u organizaciji učini takve pomake da mogu da mu pozavide i evropski velikani, piše Dnevnik.

Svoju prvu titulu u životu doživeo je i prihvatio sa mnogo emocija, a veliki planovi i ciljevi već su poznati, pa ako se po jutru dan poznaje, na dobrom je putu da sa saradnicima ostvari željeno i planirano.

Gotovo da nijednu utakmicu ove sezone Zbiljić nije propustio, a činjenica da je bio jedan od najvatrienijih navijača tokom finalne serije dovoljno govori o želji za uspehom.

Da li je sada lakše kada je titula ostala u Novom Sadu i koliki vas posao očekuje u predstojećem periodu?

- Titula je šlag na torti. Podsetiću, na čelu kluba sam devet meseci i uspeli smo da stabilizujemo finansije, ne duguje se nijedna plata, stipendija. Postoje sitna dugovanja bivšim igračima od pre 20 i više godina s kojima smo napravili reprograme i krenuli otplatu. Obnovljene su klupske prostorije, a sad sledi ofanzivan prelazni rok, kada ćemo podići sve na viši nivo i svaki igrač koji bude došao moraće da bude veoma kvalitetan da bi ispunio naše zahteve. Napašćemo Evropu, tu nema priče, tako da, mnogo toga će se još promeniti. Svaki igrač Vojvodine mora da zna da je plata na vreme i da je veća od proseka od svih ostalih klubova, da se premije podrazumevaju, a obaveze igrača su, za početak, te da pruže maksimum i da se domaći trofeji ne dovode u pitanje.

Koliko vam znači prva titula u životu, koliko ste je želeli i da li je naredni cilj Liga šampiona?

- Znači mi mnogo, ovo je prva titula u mom životu i neverovatno je prijatan osećaj. Želeo sam taj trofej, činio sve što je u mojoj moći da pokrenem klub i tim da se dođe do uspeha i ponosan sam na igrače, struku, na sebe i upravu jer smo svi uradili veliki posao. Ova titula mi intimno puno znači jer je prva, ali ona nije bila cilj, ona je sredstvo za nastavak dobrih rezultata u Evropi. Uopšte nisam mogao da zamislim Vojvodinu u CEV Kupu, u svim razmišljanjima je bila samo Liga šampiona. Sledeće sezone želimo apsolutno korektnu igru u Ligi šampiona, ne samo da uđemo pa da kažemo da smo stekli iskustvo. Ne mislim da treba da postavljamo velika rezultatska očekivanja, ali da igramo ozbiljno s velikim evropskim timovima - to je cilj. O domaćim trofejima ne želim da pričam, oni se podrazumevaju. Planiramo da pehar šampiona Srbije dugo stoji u našim vitrinama – najavio je ambiciozni predsednik kluba Dragoljub Zbiljić, prenosi Dnevnik.

izvor: dnevnik.rs, foto: okvojvodina.org

POPULARNO