Vojvodina idealna za - Surfovanje na vodi, uz pomoć padobrana


Atraktivne scene, karakteristične za popularna svetska kupališta
viđene su prethodnih dana na jezeru nadomak Zrenjanina, a za njih su se pobrinuli članovi Kajtsurfing i vindsurfing centra „Dragonprojekt Srbija“ iz Beograda, koji se bavi istraživanjem i promocijom ove vrste sporta na vodi.

Surfovanje na vodi, uz pomoć daske i padobrana, poslednjih godina sve je popularnije u svetu, a momci i devojke iz kluba „Dragonprojekt“ odlučili su da ga popularišu i u našoj zemlji. Jednu od najboljih lokacija pronašli su upravo na teritoriji grada Zrenjanina.

- Dugi niz godina radili smo istraživanja o tome koje lokacije u Srbiji su pogodne za razvoj kajtsurfinga i vindsurfinga, i došli do rezultata da je to ovaj deo Banata, koji je vetrovit, a na kome se nalaze vodene površine. Trenutno smo slobodni nekoliko meseci i želimo da znanje i iskustvo koje smo dugi niz godina sticali u Vijetnamu, Egiptu, Grčkoj i Hrvatskoj, sada primenimo i ovde – ispričao je za Dnevnik prvi čovek „Dragonprojekt“ centra Drago Grubnić, koji je jedan od pionira tog sporta u svetu i koji je prvi u Srbiju doneo snoubord, odnosno surfovanje na snegu.

Po rečima Grubnića, nakon otkrića da je okolina Zrenjanina pogodna za surfovanje na vodi uz pomoć padobrana, kontaktirana je Turistička organizacija grada, kako bi se eventualno uspostavila saradnja.

- Još smo u istraživačkoj fazi i još je prerano govoriti o svemu, ali bi saradnja podrazumevala da naš tim otvori svoju ekspozituru na ovom području, s ciljem da razvijamo ovu vrstu sporta, ali i ovdašnji turizam. Sigurni smo da ovaj teren pogoduje našim prohtevima, s obzirom na to da je ravan i vetrovit. Bila bi šteta da i u ovoj sredini ne postoji kajtsurfing klub - zaključuje Grubnić, prenosi Dnevnik.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: ilustracija

POPULARNO