Veliko finale u Novom Sadu: Voša na titulu - besplatan ulaz


Novi Sad je spreman za veliko finale. U gradu odbojke
od 5. aprila, kreće završna borba za titulu šampiona Srbije. Zasluženo, u finalnoj seriji, snage će odmeriti dve ekipe koje su i najviše pokazale ove sezone, domaćin Vojvodina NS seme i Novi Pazar. Odlučujuća bitka za najvredniji pehar igraće se na tri pobede, a prva dva meča su u maloj sali Spensa (drugi je zakazan za 9. april). Oba počinju u 18 časova, uz TV prenos (RTS2), a ulaz je besplatan.

Tim povodom, domaćin prve dve utakmice, Odbojkaški klub Vojvodina, organizovao je konferenciju za novinare, na kojoj su o ciljevima i očekivanjima govorili sportski direktor Novog Pazara Berat Kurtanović, trener Hamza Zatrić, kapiten Marko Božović, te sportski direktor Vojvodine Slobodan Boškan, trener Nedžad Osmankač i kapiten Čedomir Stanković.

Sportski direktor Vojvodine NS seme Slobodan Boškan izrazio je zadovoljstvo time što je organizovana zajednička konferencija.

– Mislim da je to dobro za odbojkašku javnost u Srbiji, a obe ekipe su pokazale koliko im je važno i to kako će igrati, ali i kako će se organizaciono odnositi prema finalu i kako će se ponašati. Za titulu će se boriti dve najbolje ekipe, šanse su podjednake, ali mi imamo blagu ulogu favorita. Dobro se poznajemo, dosta smo imali međusobnih mečeva i detalji će odlučivati. Svima želim sportsku sreću, a naravno da bih voleo da mi odbranimo titulu – rekao je Boškan.

Trener Vojvodine Nedžad Osmankač poručio je da se u sportu uvek živi za veliko finale, te da će Vojvodina učiniti sve da u svakom segmentu, igrački i organizaciono, bude na najvišem nivou.

– Nadam se zaista prazniku odbojke. Novi Pazar je zasluženo tu gde jeste, to je iskusna ekipa, tako da nam predstoji velika viteška borba. Ovom prilikom pozivam publiku da nas podrži, da ispuni tribine u maloj sali Spensa, da nam bude vetar u leđa. Biće potrebno mnogo znanja i energije, zato moramo igrati maksimalno hrabro i kvalitetno.

Kapiten Vojvodine Čedomir Stanković prošle godine podigao je pehar namenjen šampionu Srbije i sada želi da to ponovi.

– Za ovo radimo cele sezone. Rivala poštujemo, igra jako dobro, ima sjajne rezultate, tako da izrazitog favorita nema. Možda mi imamo blagu prednost domaćeg terena, ali ni to ne mora ništa da znači. Iskoristili smo ove dane da se resetujemo, da se dobro pripremimo i da poradimo na nekim elementima koji nisu bili dobri. U svakom slučaju izuzetno smo motivisani, a navijače pozivam da dođu u što većem broju.

Odbojkaški klub Vojvodina je uz pomoć poslovnih partnera i sponzora pripremio opet zanimljivu igru za publiku, kao i vredne nagrade: produženi vikend za dve osobe u hotelu Fontana u Vrnjačkoj banji (Fontana), sportska oprema (Eliksir)  i dres Vojvodine (Unit).

izvor, foto: okvojvodina.org

FK Voša bez trenera na pobedu za Evropu

POPULARNO