UAE, Oman, Katar... Bliski istok traži zdravu hranu iz Srbije


Srpske prehrambene firme prvi put su se predstavile na sajmu
hrane u Dubaiju Gulfood i za tih nekoliko dana uspele su da dogovore poslove vredne više od dva miliona evra. Predstavnici naših preduzeća održali su više od 430 bilateralnih razgovora i sastanaka sa potencijalnim partnerima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, ali i drugih zemalja Bliskog istoka.

Nacionalni štand Srbije bio je veoma posećen, a najveće interesovanje za uvoz hrane iz Srbije pokazali su potencijalni partneri iz Dubaija, Omana, Katara, Rusije, Kanade, Najrobija, Indije, Egipta, Saudijske Arabije, Bahreina, Kine, Južne Koreje.

- Gulfood je jedna od najvećih i najznačajnijih specijalizovanih izložbi prehrambene industrije u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i regionu Zaliva (Gulf), u okviru koje se organizuju susreti proizvođača, izvoznika, distributera i predstavnika vodećih maloprodajnih lanaca - objašnjava Jovanka Ćalina, rukovodilac Službe za organizovanje manifestacija i sajmova. - Sajam se prostire na 100.000 kvadrata i ove godine privukao je više od 90.000 posetilaca iz oko 100 zemalja. Oni su bili u prilici da se upoznaju sa proizvodnim programom više od 5.000 izlagača u osam sektora.

izvor: novosti.rs, agencije, foto: ilustracija