U Voši u planu značajne investicije - rekonstrukcija FC “Vujadin Boškov”, stadion ostaje tu gde i jeste


U medija sali Fudbalskog centra “Vujadin Boškov” je održana
Izborna Skupština FK Vojvodina za period od 2018. do 2022. godine.

Jednoglasno je izabran novi Upravni odbor kluba za naredne četiri godine, a na njegovom čelu ponovo će, kao i u proteklih pola godine, biti Dušan Vlaović.

- Za članove Upravnog odbora predlažem kao potpredsednike Ljubomira Aproa i Nenada Rončevića, kao i Živana Kolarskog, Dušana Bajatovića, Nikolu Vasiljevića, Tomislava Kneževića, Dragoljuba Samardžića, Branka Đurića i Milana Đukića - predložio je Vlaović, s čime su se članovi novog saziva Skupštine, takođe bez glasa protiv, saglasili.

Potom su izabrani članovi Nadzornog odbora, a onda je za direktora kluba ponovo imenovan Darko Jevtić. Lica ovlašćena za zastupanje kluba u naredne četiri godine biće Vlaović i Jevtić. Nakon toga, predsednik kluba Dušan Vlaović je izložio plan rada kluba u narednom četvorogodišnjem periodu.

- Pre pola godine smo započeli i sada ćemo samo nastaviti s odgovornim i napornim radom - istakao je on. - Prioriteti su nam bili deblokada računa i finansijska stabilizacija FK Vojvodina, u čemu smo u najvećoj meri i uspeli. Pred nama je dug i mukotrpan posao, a uspeli smo da u klub obacimo oko dva miliona evra, regulišući istovremeno plate igračima i veći deo dugovanja prema Radnoj zajedinci, kao i prema poveriocima, prema kojima je veći deo obaveza reprogramiran. Isplatili smo i arbitraže prema igračima i trenerima, od kojih su neke obaveze bile stare i 20 godina. Obećali smo reviziju stanja u klubu i angažovali jednu od najpoznatijih svetskih kuća “Dilojt”, koja je ovih dana završila s poslom. Na posebnoj konferenciji za medije o rezultatima do kojih su revizori došli upoznaćemo javnost Dušan Bajatović i ja.

Govoreći o onome što sledi, Vlaović je posebno naglasio:

- Želimo da potpuno stabilizujemo klub, odnosno da on više nema dugovanja, da stvara profit, a ne gubitke. Sledi nam i organizacija Radne zajednice, omladinske škole i prvog tima, koja mora da postane modernija i racionalnija. Uz to, u planu su nam i značajne investicije, a prva od njih biće izgradnja terena s veštačkom podlogom, kao i rekonstrukcija Centra “Vujadin Boškov”. Pokrenućemo i pitanje stadiona “Karađorđe”, jer uskoro na njemu neće moći da se igraju međunarodne utakmice. Nemamo uopšte dilemu da on treba da ostane tamo gde se i danas nalazi i o tome sam već razgovarao s gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem.


Nekadašnji golman Voše novi predsednik Skupštine

Članovi najvišeg klupskog tela jednoglasno su, umesto dosadašnjeg predsednika Milana Davidova, na čelno mesto izabrali Dragoljuba Samardžića, nekadašnjeg golmana Voše i čoveka koji je, kako je sam naglasio, već 60 godina ponosni član i navijač novosadskog kluba. Za potpredsednike su, takođe konsenzusom, izabrani Dragan Veljkov, Milan Đurić i Jovan Pejčić.

- Zahvalio bih se na poverenju, a biti predsednik skupštine FK Vojvodina je velika čast, ali i obaveza - rekao je Samardžić. - Svi zajedno moramo da se potrudimo da u predstojećem periodu klub funkcioniše kako i dolikuje renomeu i tradiciji FK Vojvodina. Potrebno nam je jedinstvo i nije vreme ni za kakve deobe, pošto svu pamet i energiju moramo da uložimo u dobrobit kluba. Uz to, potrebna nam je odgovornost za poslove koje obavljamo, kako prema sami sebima, tako i prema našem klubu.

izvor: dnevnik.rs, foto: ilustracija

Inicijativa da dve ulice u Novom Sadu i jedna u Begeču ponesu ime po legendama Voše