Toplana: Zima bez kvarova - Kreću radovi, leto u znaku izgradnje vrelovoda


Grejna sezona, prema odluci Skupštine grada o proizvodnji
distribuciji i snabdevanju toplotnom energijom iz toplifikacionog sisitema Grada Novog Sada, traje do 15. aprila, a nakon toga počinju pripreme za remont i druge radove na delovima toplifikacionog sistema, saznajemo u JKP “Novosadska toplana”.

Tokom grejne sezone 2017/2018. godine zabeležen je najmanji broj prekida u isporuci toplotne energije u poređenju sa prethodnim, kao i značajno manji broj reklamacija korisnika usluga Toplane na kvalitet grejanja i tople potrošne vode. Ovakvim rezultatima, u najvećoj meri, doprineli su obimni radovi na obnovi vrelovodne mreže širom grada tokom leta 2017. godine. Tada je rekonstruisano 15 kilometara trase vrelovoda, odnosno novim, predizolovanim cevima zamenjeno je 35 kilometara starih cevi.

„Svi radovi, odnosno izgradnja i rekonstrukcija vrelovodne mreže i priključaka u 2018. godini biće finansirani iz budžeta preduzeća“, kaže portparol JKP “Novosadska toplana” Ivana Stanimirović.

„Odrekli smo se i korišćenja kapitalnih subvencija za ovu godinu, zbog čega služimo za primer poslovanja javnog komunalnog preduzeća koje uspeva da realizuje velike projekte rekonstrukcije i modernizacije, bez finansijske pomoći osnivača.“

Iz Novosadske toplane apeluju na Novosađane da imaju strpljenja i razumevanja zbog predstojećih radova, koji će prouzrokovati izmene režima saobraćaja u gradu.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: NSinfo

POPULARNO