Preko 1.000 potpisa za očuvanje parka na Avijatčarskom naselju


Novosađanin Vladimir Mirkov obratio se Komisiji za predstavke
i predloge u ime stanara Ulice Alberta Ajnštajna, iza koje je Nacrtom odluke o izmenama i dopunama Plana detaljne regulacije stanovanja „Avijatičarsko naselje” predviđena gradnja kvarta prizemnih zgrada sa pet spratova i potkrovljem.

Mirkov je naglasio da se oni ne protive tom projektu, već ideji da se novi stambeni objekti izgrade na javnoj zelenoj površini koju su tamošnji stanari pre više od 13 godina uredili i očistili od ambrozije i korova, zbog čega je i danas samoinicijativno održavaju.

– Na gradskom zemljištu smo tada napravili mini-park, izravnali ga, posadili tri reda sibirskog bresta, a pre dve godine i tri reda paulovnije – kazao je za Dnevnik Mirkov, dodavši da je njihov „projekat” nastao na inicijativu svih komšija, te da su prostor iza njihove ulice sami oplemenili. – Ranijim detaljnim urbanističkim planom ceo taj prostor je bio predviđen za zelene površine, tačnije za sportski park. Zbog mogućih promena, naša ideja je da se regulaciona linija gradnje tih objekata pomeri za 25 metara kako bi taj park tu i ostao. Mi bismo tako tu i dalje mogli da uživamo, a stanovnici našeg naselja bi mogli da nastave da dolaze.

izvor: dnevnik.rs, foto: NSinfo, ilustracija