Pregovorom - do spajanja NN i Veternika


Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije će probati
da preko pregovaračkog postupka dođe do firme koja će pripremiti tehničku dokumentaciju za spajanje Novog naselja i Veternika probijanjem Bulevara Jovana Dučića ka Veterniku, saznaje 021.rs.

Odluka o javnoj nabavci bez objavljivanja poziva za podnošenje ponuda je doneta jer u prethodnom periodu UGZI nije uspeo da na dva "klasična" tendera dobije ponudu.

Sada je gradska uprava novim postupkom pozvala firme "Vojvodinaprojekt", "Gramont-NS", "VIA-inžinjering" i "AG-UNS Arhitektonsko građevinski institut" da podnesu ponude za izradu tehničke dokumentacije. Vrednost ove nabavke je procenjena na oko 2,5 miliona dinara.

Podsetimo da je planirano da se Bulevar Jovana Dučića produži za oko 330 metara u pravcu ulice Dragoslave Srejovića, a na spoju bi se nalazio kružni tok. Produženjem ovog bulevara Novo naselje i Veternik bi se spojili na još jednom mestu, i to preko Veterničke rampe, jer od ranije postoji spoj preko Ulice Mileve Marić i Futoškog puta. Ovim se neće dobiti samo veza između Novog naselja i Veternika već i kontinuirana saobraćajnica, pretežno bulevarskog tipa, koja se proteže od ugla Kisačke ulice i Bulevara kralja Petra I na Salajci do ugla Tome Maksimovića i ulice Kralja Petra I u Veterniku, u dužini 6,6 kilometara. Ovaj saobraćajni pravac time bi postao alternativa futoškom pravcu i trebalo bi da ga rastereti.

izvor: 021.rs, foto: NSinfo