Poslovanje i rad IKEA-e u Srbiji velika šansa za srpske firme


Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović izjavio
je da je poslovanje i rad IKEA-e u Srbiji, koja je od samog početka inovativna kompanija, šansa za srpske firme, posebno one u sektoru proizvodnje nameštaja, da u saradnji sa tom renomiranom svetskom firmom ponude svoja tehnološka rešenja i da svoje proizvode plasiraju i u Evropi i svetu.

Popović je nakon obilaska IKEA-e i razgovora sa rukovodstvom rekao da ta kompanija, koja je inovativna od samog svog početka, donosi nove ideje i u procesu proiuzvodnje, prodaje, logistike, nove tehnologije....

''''Sve je inovacija'''', rekao je ministar i podvukao da IKEA i dalje nastavlja da ulaže u inovacije i nove tehnologije, uz orijentaciju na klijenta, kupca, kako bi krajnji korisnik dobio izvanredan ekološki proizvod.

IKEA, ocenio je Popović, donosi tu novu kulturu u proizvodnji, poslovanju i saradnji i to je velika šansa i za Srbiju da naše kompanije koje imaju nova tehnološka resenja i inovacije, posebno u industriji nameštaja, svoje proizvode plasiraju ne samo kod nas nego i u Evropi i svetu.

On je naglasio da IKEA veliku pažnju posvećuje rodnoj ravnopravnosti i ženskom preduzetništvu i u tom smislu podvukao da je jedan od programa Vlade Srbije velika promocija inovacija i inovativnog preduzetništva, pogotovo onog gde se uključuje što više žena, kako bi u budućnosti bile apsolutno ravnopravan učesnik u svim tim procesima.

izvor: novosti.rs, agencije, foto: facebook.com/IKEA.rs