Posle Zmaj Jovine i Dunavski park postaje modna pista


Deseto izdanje Serbia Fashion Weeka biće održano od 24. do
29. aprila, i to na pet lokacija u Novom Sadu, a ovoga puta publici će svoje modele prikazati više od 50 dizajnera iz 20 država.

Revije će i ove godine biti organizovane u Kongresnom centru „Master” Novosadskog sajma, dok će zatvaranje biti održano u Srpskom narodnom pozorištu, gde će se prvi put na ovim prostorima predstaviti jedna od najvećih modnih kreatorki na svetu, ali se njeno ime još uvek čuva u tajnosti.

Otvaranje, koje je najavljeno kao spektakularno, biće upriličeno u Dunavskom parku, gde će pistom prošetati oko 150 manekena koji će nositi kreacije dizajnera iz 30 zemalja, što bi moglo da liči na svetske modne piste koje se često organizuju u takvim prostorima. Dunavski park će tom prilikom biti otvoren za sve posetioce i pretvoren u jednu od najvećih modnih pista u Evropi, a specijalni efekti i scenografija učiniće ga posebnim.

Specijalni efekti i scenografija... Dunavski park će biti pretvoren u jednu od najvećih modnih pisti Evrope


Osim nesvakidašnjeg početka, posetioci će tokom jubilarnog izdanja Srpske nedelje mode moći da uživaju u revijama alternativnih kreacija u Kineskoj četvrti u SKC „Fabrika”. Zakazana je i izložba u Galeriji Matice srpske, gde će publika imati priliku da pogleda sinergiju mode i različitih umetnosti.

Svoj jubilej će na Serbia Fashion Weeku proslaviti čuveni srpski dizajner Zvonko Marković, a svoje revije će i ove godine predstaviti Bata Spasojević, Boško Jakovljević, Vasilije Kovačev, Suzana Perić, Marija Šabić, Milica Tričković i Aleksandar Gavrić. Novosađani će, takođe, imati priliku da gledaju revije svetskih dizajnera kao što su Emerik Fransoa, Erik Rozet, Mario Diči, Kigdem Karavit i mnogi drugi.

izvor: agencije, foto: facebook.com/serbiafashionweek

Specijalni efekti i scenografija... Dunavski park će biti pretvoren u jednu od najvećih modnih pisti Evrope

POPULARNO