Počeo upis prvaka - zadovoljni odzivom roditelja


Upis u prvi razred u školskoj 2018/2019. godini počeo je u
ponedeljak. U školske klupe sešće mališani rođeni od 1. marta 2011. do 28. februara 2012. godine. Mada upis traje do 31. maja, pojedine škole su zadovoljne odzivom roditelja.

Tokom prva dva dana upisano je skoro dva odeljenja i to po maksimalnom broju učenika, rekao je direktor OŠ “Kosta Trifković, Milan Spasojević.

"Očekujemo da od sledeće sedmice odziv bude intenzivniji, jer većina roditelja smatra da u školi nema zaposlenih, pošto je u toku prolećni raspust. Ove godine, planirano je da imamo sedam prvih razreda. Sa preko 120 zahteva dece koja pripadaju teritoriji drugih škola i sa oko 100 učenika, prema spisku Gradske uprave za obrazovanje, koji pripadaju našoj školi, pretpostavljamo da ćemo ostvariti cilj. Očekujemo i veći priliv đaka, ne samo prvaka, već i starijih razreda, s obzirom na to da se u blizini naše škole grade stambeni objekti", veli Spasojević za Dnevnik.

Direktor Spasojević apeluje na roditelje da što pre dođu da zakažu termin testiranja spremnosti učenika za početak školovanja, jer je broja zahteva veliki. Roditelji imaju mogućnost da se izjasne da li će deca učiti neke od izbornih opredmeta: građansko pravo ili versku nastavu.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: ilustracija