Pljušte kazne - Počelo kažnjavanje vozača na osnovu merenja srednje brzine


Na svim auto-putevima u Srbiji je počelo kažnjavanje vozača na
osnovu merenja srednje brzine.

U petak do 14 sati je na šest velikih naplatnih stanica kažnjeno oko 70 vozača, koji su prekoračili dozvoljenu brzinu od 120 km/h.

Direktor policije Vladimir Rebić je tim povodom obišao naplatnu rampu "Vrčin" kod Beograda i potvrdio da će svi koji prekorače srednju brzinu, makar i za jedan kilometar na sat, morati da plate kaznu.

"Ne postoji način da mi ne primenimo važeće propise koji dozvoljavaju maksimalnu brzinu od 120 km/h, tako da ne postoji ta tolerancija", rekao je Rebić novinarima.

On je zahvalio Kancelariji za IT koja je omogućila da od danas u Srbiji stranci i naši građani mogu na post-terminalima da plate novčanu kaznu za prekršaje i da se pritom ne isključuju sa auto-puta kako bi otišli u banku ili menjačnicu.

"Kao što je prethodnih dana najavljivano, od danas na svim deonicama auto-puteva počinje kontrola prosečne brzine kretanja vozila. Izuzetno sam ponosan što je Srbija jedina u okruženju, a možda i jedina u Evropi koja ima ovakav sistem, koji omogućava da se bez značajnog ulaganja novih sredstava vrši efikasan način kontrole."

izvor: Tanjug, agencije, foto: youtube.com