Plan i program Voše u periodu od 2018. do 2022. godine - rekonstrukcija tima, spremna pojačanja...


Na redovnoj izbornoj sednici Skupštine FK Vojvodina, izglasan
je nov saziv najvišeg klupskog tela “stare dame”.

Vlaović ostaje predsednik, podrška za Upravu - Stadion “Karađorđe” treba da ostane tu gde i jeste

Obraćajući se članovima Skupštine, predsednik FK Vojvodina Dušan Vlaović izneo je plan i program rada kluba u periodu od 2018. do 2022. godine.

- Kada smo jesenas preuzeli klub, obećali smo da ćemo angažovati nezavisnu revizorsku kuću koja bi uradila detaljnu analizu finansijskog stanja i za to je angažovana agencija “Deloitte”, koja je jedna od najcenjenijih na svetu u ovoj oblasti. Uprkos brojnim problemima, koji se prvenstveno odnose na nedostatak dokumentacije, oni su ovih dana završili svoj posao, a o rezultatima ćemo obavestiti javnost na posebnoj konferenciji za novinare. Sada nam je cilj da stabilizujemo poslovanje kluba i da on do kraja našeg mandata bude bez dugova, odnosno osposobljen da stvara profit, a ne gubitke kao do sada. Takođe, predstoji nam da se pozabavimo i organizacijom unutar kluba, koja se odnosi na Radnu zajednicu, omladinsku školu i sve ostale strukture, jer ona mora biti modernija i racionalnija. Trenutno je u toku i pribavljanje ponuda za postavljanje terena sa veštačkom podlogom u FC “Vujadin Boškov”, kome predstoji i generalna rekonstrukcija. Plan nam je i da, ako ništa drugo, bar sa mrtve tačke pokrenemo i pitanje stadiona “Karađorđe”, jer je jasno da, ako se ništa ne preduzme, na njemu uskoro neće moći da se odigravaju utakmice međunarodnog karaktera. Kad to kažem, da naglasim i da ova uprava nema nikakvu dilemu oko toga da stadion “Karađorđe” treba da ostane tu gde i jeste. O tome sam već razgovarao i sa gradonačelnikom Milošem Vučevićem, koji je u potpunosti saglasan sa stavom uprave i navijača Vojvodine po ovom pitanju. Što se tiče sportskog dela, više nema nikakve dileme oko toga da je ova sezona za zaborav, ali smo već krenuli u planove za narednu. Predstoji nam detaljna rekonstrukcija tima i zato smo već dogovorili dva značajna pojačanja, ali o tome ćemo više kada bude pravo vreme. Za sada, reći ću samo to da smo još pri dogovaranju saradnje sa gospodinom Veselinovićem rekli da prvi tim Vojvodine mora biti miks igrača koji su ponikli u njoj i onih koji su igrama u drugim klubovima pokazali da su zaista dostojni njenog dresa, sa čime se slaže i naš šef stručnog štaba – izjavio je Vlaović.

Predsednik FK Vojvodina takođe je zatražio podršku članova Skupštine da klub podnese inicijativu nadležnim institucijama da dve ulice u Novom Sadu i jedna u Begeču ponesu ime po legendama kluba Todoru Veselinoviću, Iliji Panteliću i Vujadinu Boškovu, kao i da ubuduće sve važne odluke za klub, kao što su eventualna promena grba, klupskih boja, izmeštanje stadiona i privatizacija, ne mogu biti donete bez podrške dve trećine od ukupnog broja članova Skupštine, što je takođe usvojeno i prihvaćeno.

izvor: fkvojvodina.rs, foto: NSinfo

POPULARNO