Održana osma dečija "Olimpijada" u Novom Sadu


U Novom Sadu je održano takmičenje "Olimpijada", na kojoj
nisu učestvovali profesionalni sportisti, već mališani, s ciljem da kroz igru jačaju motoričke sposobnosti i timski duh. Najbolji su nagrađeni peharima, ali organizatori poručuju da su pobednici svi koji su se pojavili na ovom druženju.

Oko tri stotine mališana iz devet najuspešnijih vrtića ove predškolske ustanove, okupilo se u vrtiću "Guliver" na Novom Naselju. Došli su na finale "Olimpijade", kako bi odmerili snage sa svojim vršnjacima, dobro se zabavili, ali i osvojili medalje.

"U suštini bitno je da učestvujemo. Trudićemo se da zauzmemo što bolju poziciju, ali bitno je učestvovati. Kako deca reaguju na ovo? Jako su srećni i jako motivisani", kaže vaspitačica Slavica Grdinić za RTV.

Iz "Radosnog detinjstva" kažu da je suština ovakvih manifestacija razvijanje preciznosti, spretnosti, brzine i poboljšavanje motoričkih sposobnosti kod dece, kao i upoznavanje sa pravilima "fer pleja".

"Nama je dosta bitno da razvijamo taj timski duh da se predškolci koji sada kreću u školu da steknu neki pravilan odnos prema pobedi i porazu, to nam je takođe jako bitno. Dosta ih pogađa svaki poraz pa se trudimo da to kanališemo na neki najbolji način. Isto tako da prilagodimo igre za svu decu", kaže Milan Repac, stručni saradnik za fizičko vaspitanje u PU "Radosno detinjstvo".

Kako ne bi bilo ljutnje za svih devet finalista obezbeđeni su pehari. Discipline u kojima su se deca takmičila su skok u dalj iz mesta, vođenje lopte, obaranje konzervi, pravolinijsko nošenje teniske loptice i poligon spretnosti.

izvor: rtv.rs, agencije, foto: printscreen, youtube.com

POPULARNO