Nova dečija igrališta u Bečeju


Dugo očekivani zahtev žitelja Prve mesne zajednice u Bečeju
je ovih dana realizovan. Reč je o postavljanju dečijih igrališta na dve različite destinacije. Jedno je u naselju „Dudara“ na severoistočnoj periferiji Bečeja, a drugo u centralnom delu grada, tačnije naselju „Nestor Džilitov“.

-Na naš zahtev, lokalna samouprava je iz opštinskog budžeta odobrila 400.000 dinara i kupili smo dva mobilijara za dečija igrališta, koja su postavili radnici „Kalkom“ iz Kraljeva. Na „Dudari“ je uređen i manji fudbalski teren sa golovima, koji će moći da se koristi i za određene manifestacije koje planiramo da organizujemo - saznaje Dnevnik od sekretara Prve mesne zajednice u Bečeju Dušice Nešić.

Interesantan podatak je da je na prostoru „Dudare“ ili „Šištaka“, kako su ovaj deo ranije zvali, prvi put počela da skakuće fudbalska lopta u Bečeju daleke 1911. godine. Bilo je i ranije pokušaja da se rekreativni fudbal vrati na izvorno mesto, ali su golovi brzo nestali. Sada je čitav kompleks dat na upravljanje i održavanje ovdašnjem JP „Komunalac“, a veruje se da se i svest komšija promenila, jer su, uostalom, oni to tražili, pa će i sami brinuti o sadržaju.

- Unazad dvadesetak godina deca u ovom kraju nisu imala gde da se igraju. Nove generacije su dobile adekvatan prostor za igru, a i mi stariji za rekreaciju i održavanje manifestacija, pa verujem da ćemo ga i sami čuvati – kaže za Dnevnik Milan Onjin, predsednik Saveta Prve MZ.

Ima na prostoru Prve, ali i preostale dve mesne zajednice u Bečeju, još adekvatnog prostora za postavljanje sličnih mobilijara za decu, pa bi valjalo razmišljati u pravcu da se postavi još poneki mobilijar kako bi se deca izvukla iz kuće na svež vazduh i uređene prostore.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: ilustracija

POPULARNO