Niče Liman 5 - U Depresiji soliteri, kružni tokovi, sportski park (VIDEO)


Naselje Depresija, koje se nalazi na granici Limana i Telepa
prema predlogu gradskih urbanista, postaće stambeni kompleks sa soliterima od devet etaža.

Kako se navodi u predlogu Plana generalne regulacije Limana koji je na javnom uvidu do 25. maja, većih izmena u izgledu Limana i univerzitetskog Kampusa neće biti jer je taj deo grada urbanistički uređen. Novine su objekti u Depresiji i nekoliko javnih garaža širom Limana.

Sama ideja da Depresija bude stambeno naselje nije novina i postoji već nekoliko decenija. Kada su građeni Limani bilo je predviđeno da tu nikne Liman V, ali društveno-političke promene i raspad SFRJ zauvek su zaustavili dalje širenje tog dela grada u pravcu Telepa. Ipak, svih ovih godina Depresija je uvek zamišljana kao stambeno naselje, a sada se pravi plan koji će to i omogućiti.

Severni i južni deo Depresije biće zelene površine, od čega će ona koja je bliža Bulevaru Evrope i Ulici Heroja Pinkija biti sportski park sa podzemnom garažom. Na prostoru Depresije, koji je sada uglavnom zemljište u vlasništvu Grada ili Vojske Srbije, biće izgrađeni soliteri od devet etaža (osam spratova). Ono što je izvesno je da će Grad vrlo brzo po usvajanju plana prostor Depresije ponuditi investitorima koji su, kako se nezvanično može čuti, već dugo zainteresovani za njega. Među njima se pominje preduzeće Galens koje je još prošle godine objavilo video sa najavom novog stambenog kompleksa koji u sebi ima naziv "Liman", prenosi 021.rs.

izvor: 021.rs, agencije, foto: youtube.com

POPULARNO