Neki novi klinci - RNR entuzijasti iz Futoga: Sviramo EKV, Kerber, ACDC...


Iako su još uvek osnovci i srednjoškolci, cilj grupe mladih
muzičara iz Futoga je da svojim delima promovišu kvalitetnu rok muziku, kao i da svoju ljubav prema njoj podele sa publikom.

Luka, Lazar, Elena i Mladen su članovi benda kome još uvek nisu dali ime, ali nećemo pogrešiti ako ih nazovemo rok'n'rol entuzijasti, preno RTV.

Preteča ovog benda je školski orkestar Osnovne škole "Desanka Maksimović" u Futogu, a danas u njemu sviraju i osnovci i srednjoškolci koji vole da poznate pesme začine svojim stilom.

"Naš repertoar se uglavnom bazira na rok muzici, bendovi koje sviramo su EKV, Kerber, Riblja Čorba, ACDC i uglavnom to nije toliko teško svirati, jer probe imamo dvaput nedeljno. Aranžmane radimo zajedno, ako nešto ne valja tokom pesme, mi se zajedno dogovorimo, pa to popravimo i tako", objašnjavaju oni.

"To je generalno muzika koju mi privatno volimo da slušamo i smatram da sadrži neke vrednosti koje možda danas u muzici nemaju", ističu.

Biramo pesme tako što posle probe, posle svirke ostanemo ovde i pričamo šta ćemo svirati i šta ćemo raditi u budućnosti. Volim što sam u ovom bendu i sviram već dve godine i moj idol za to da nastavim da sviram je Pol Mekartni", kažu oni.

Kako kažu, na početku im je bilo najteže da se uklope. Probe vole zbog druženja, razmene ideja i zajedničkog stvaralaštva, što je za njih pravi recept za uspeh. Srećni su kada mogu sa publikom da podele sve ono što su uvežbali.

"Do sada smo nastupali u školi, tu smo nastupali na danu škole i školskoj slavi, takođe smo napravili jedan koncert u dvorištu škole, nastupali smo u centru na Futoškom jatu i drugim manifestacijama. Osećaj kada nastupamo je divan, prvo naravno imamo tremu, ali kasnije se to sve popravi i uvek bude dobro", ističu.

Iako su mladi, oni i te kako imaju velike snove i ideje.

"Da bi jedan bend bio na okupu, mislim da je najvažnija pre svega volja, želja za sviranjem i ljubav prema muzici", kažu.

Da im ništa od ovoga ne manjka, dokazuje i to da već imaju planove za budućnost. Da nastupaju, da sve više napreduju i da imaju što bolju opremu, a šta nas više motiviše od naših snova.

izvor: rtv.rs, foto: youtube.com

POPULARNO