Lane Jovanović jedva čeka da ponovo obuče dres Vojvodine: Sjajna prilika da se sretne jedna odlična generacija


Prijateljska fudbalska utakmica između bivših asova Vojvodine
i tima sastavljenog od članova Svetskog sindikata profesionalnih fudbalera (FIFPro) odigraće se osmog maja na “Karađorđu”, a sav prihod od prodaje ulaznica biće doniran organizaciji “Zajedno za život”, za pomoć pri lečenju dece.

Fudbalski spektakl u Novom Sadu - u dresu Voše ponovo Lane Jovanović, Brkić, Francišković... (VIDEO)


Jedan od najboljih igrača u poslednje dve decenije FK “Vojvodina” Lane Jovanović izjavio je da jedva čeka da ponovo obuče dres Vojvodine i poziva sve navijače kluba sa “Karađorđa” da uzmu učešće u ovom humanitarnom spektaklu i da pokažu da Novi Sad jeste grad sa najvećim srcem u Srbiji: “Ovo je sjajna prilika da se sretne jedna odlična generacija koja je igrala u Vojvodini i koja je napravila sjajne karijere i pronosila slavno ime ovog kluba. Jedva čekamo da zaigramo svi, glavni motiv je naravno humanitarni karakter ovog meča i nadam se da će navijači Vojvodine da nam pomognu da sakupimo što više sredstava za lečenje dece. Odigrao sam mnoge velike utakmice u karijeri i želim da i ovo bude jedna od njih, osećam da će ovu utakmicu pratiti sjajna atmosfera i jedva čekam da izađemo svi na teren!”

Humanitarna organizacija “Zajedno za život” koju je osnovao Jovan Simić jedna je od retkih humanitarnih organizacija koja aktivno pomaže deci kojoj je potrebno lečenje, ali i njihovim porodicama, pokušavajući da olakša procese lečenje svim članovima porodice. Pored organizovanja akcija za sakupljanje sredstava koje jesu glavni cilj, organizacija ima za cilj i da aktivno pomaže roditeljima čija su deca bolesna pružajući podršku vezanu za prevod dokumentacije, povezivanje sa roditeljima koji su prošli kroz procese lečenja sa svojom decom, kao i traženje smeštaja u inostranstvu dok traje lečenje. Humanitarna organizacija “Zajedno za život” funkcioniše sa jednim opštim fondom za pomoć deci koja se leče u zemlji i inostranstvu. Iako postoji samo sedam meseci, HO “Zajedno za život” do sada je pomogla i olakšala procese lečenja za petnaestoro dece i pružila podršku brojnim porodicama na putu i borbi ka izlečenju. Više o organizaciji na ovom linku.

izvor: exitfest.org, fkvojvodina.rs, agencije, foto: youtube.com

Fudbalski spektakl u Novom Sadu - u dresu Voše ponovo Lane Jovanović, Brkić, Francišković... (VIDEO)POPULARNO