Kupališna sezona počinje 1. maja - kapije Štranda biće otvorene od 8 do 24 časa


Novosađani su prve sunčeve zrake iskoristili za opuštanje na
obalama Dunava. Iako još uvek nije zvanično otvorena, najpoznatija gradska plaža Štrand dočekala je prve posetioce.

Pripreme za početak 107. kupališne sezone na Štrandu privode se kraju. Uređuju se zelene površine i popravlja ono što je tokom prošle godine uništeno. Završena je deratizacija, dezinsekcija i dezinfekcija kabina, a obavljeno je i prskanje zelenih površina protiv krpelja.

Većina pripremnih radova je završena, a kako je upravnik Štranda Mile Medaković rekao za Dnevnik, u toku je tekuće održavanje, orezivanje zelenila, sređivanje igrališta, kao i postavljanje i popravka opreme poput klackalica i tobogana...

“Štrand se održava u kontinuitetu, radnici obilaze teren i proveravaju da li još nešto treba uraditi, možda popraviti ogradu na toaletima i slično.”

Kupališna sezona počinje 1. maja i traje do 30. septembra, a kapije Štranda biće otvorene od 8 do 24 časa, petkom i subotom sat duže.

Cene ulaznica su iste kao i prethodne godine, a deca do sedam godina neće plaćati ulaz na gradsku plažu. Posetioci će dnevnu kartu kupovati za 50 dinara, sezonske ulaznice su 1.350, dok su one s popustom za đake, studente i penzionere 850.

Podsećamo to da je prošle sezone počela elektronske naplata ulaznica, a po rečima Ivana Nožinića, to se pokazalo kao dobar potez, jer nije bilo gužve na ulazima i blagajnama, broj radnika je smanjen za šest, a na izradu sezonskih ulaznica, umesto ranijih pet radnih dana, sada se čeka svega jedan minut.

izvor: dnevnik.rs, foto: NSinfo

POPULARNO