Kreću vozovi preko novog Žeželjevog mosta


Redovan železnički saobraćaj preko Žeželjevog mosta
u biće uspostavljen danas od podneva, saopštila je potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

"Kao što smo i obećali pre desetak dana u Novom Sadu, u prvoj nedelji aprila ponovo kreće redovan železnički saobraćaj preko Žeželjevog mosta. Do juna očekujem da se završe i preostali radovi na pristupnim saobraćajnicama, kako bi građani Novog Sada mogli u potpunosti da ga koriste", rekla je ona.

Podsetila je da je ovaj most važan i za Novi Sad, ali i za celu Srbiju, jer se nalazi i na železničkom Koridoru 10, ali je i deo buduće brze pruge Beograd-Budimpešta.

"Žeželjev most je simbol moderne Srbije, njene obnove i bolje budućnosti, koja je u povezivanju i saradnji sa svima", podvukla je Mihajlović.

Vrednost izgradnje Žeželjevog mosta je, kako je saopštilo Ministarstvo, 54,74 miliona evra, a od toga, 25,37 miliona evra iznosi donacija Evropske unije, 25 miliona evra uložili su Vojvodina i Grad Novi Sad, a još 4,37 miliona evra uloženo je iz republičkog budžeta.

izvor: Tanjug, agencije, foto: NSbuild

POPULARNO