Ima 78 godina - Peške obilazi Srbiju, dnevno pređe dvadesetak kilometara


Jedan Beograđanin odlučio je da peške obiđe Srbiju. Krenuo je iz
Vojvodine u 78-oj godini.

Želja mi je da pregazim Srbiju - ovako je na pitanje RTV zašto peške obilazi Srbiju odgovorio Zoran Ilić iz Beograda. Njegova avantura možda i ne bi bila toliko neobična da mu nije 78 godina i da se u tim godinama nije ohrabrio da peške obiđe svaki kraj Srbije.

"Pešice čovek više i bolje vidi. Ima vremena da sretne razne ljude da se sa svima upozna, razmeni mišljenja. Imam prijatelja u svakom mestu i svi koji znaju za ovo moje putovanje me podržavaju i zovu da obaveznom budem njihov gost kada prolazim kroz njihivo mesto", kaže Ilić.

Dnevno prepešači dvadesetak kilometara. Kaže u svakom mestu u koje stigne, ima prijatelja i dobrih ljudi, a podršku ima i od svoje supruge.

"Ona putuje mojim očima i nogama, tako da me podržava u ovoj mojoj avanturi. Svaki kraj Srbije već poznajem, jer sam je automobilom obišao kao trgovački putnik, ali drugo je poznavati Srbiju iz atutomobila, a drugo kad te nose noge i oči", kaže Zoran Ilić.

Iz Sombora kreće put Subotice. Iz Subotice put nastavlja prema Kanjiži. Prvo će obići Vojvodinu, a onda i ostale krajeve Srbije. Kaže ne žuri, ali za godinu, dve, cela Srbija biće prepešačena. Uprkos tome što su mu je 78 godina.

izvor: rtv.rs, agencije, foto: ilustracija