Grane drveća u Novom Sadu "krasi" sve veći broj najlon kesa - Niko nije nadležan za čišćenje


Uveliko nam je stiglo proleće, pa su samim tim i krošnje
procvetale, a ovih dana, pored sve većeg broja ptica, grane drveća u Novom Sadu krasi i sve veći broj najlon kesa. Ko je dužan da uklanja kese, koje ponekad vetar, a ponekad i ekološki neosvešćeni građani smeste u krošnje drveća.

Retko je domaćinstvo u Srbiji koje u kući nema kesu punu drugih najlon kesa. Kada govorimo o Novom Sadu retko je drvo na kojem nema bar jedne najlon kese.

Prema nekim procenama, u našoj zemlji se tokom jedne godine baci oko milijardu i po najlon kesa koje iz kontejnera i sa deponija neretko završe u krošnjama drveća i često tamo ostaju dok se ne razgrade.

"Gradsko zelenilo nije nadležno. Jednostavno ne nalazi se ni u našem programu niti postoji stavka u budžetu gde bi smo mogli taj posao da naplatimo", izjavio je portparol gradskog zelenila Ivan Nožinić.

Portparolka Gradske čistoće Danijela Jankov potvrdila je za RTV da je nadležnost čistoće sakupljanje otpada na javnim površinama kao što su kolovoz, biciklističke staze ili trotoari a nikako sakupljanje kesa sa krošnji drveća. "Mi za to nemamo adekvatnu opremu, obučene radnike ni adekvatnu mehanizaciju" zaključila je Jankov.

izvor: rtv.rs, agencije, foto: NSinfo

Počinje naplata kesa u Srbiji: Nema više besplatno - ovaj model daje najbolje rezultate


POPULARNO