Građani u Novom Sadu uskoro ocenjuju rad Gradske čistoće


Novim izmenama i dopunama Odluke o održavanju čistoće u
Novom Sadu predviđeno je da građani jednom godišnje daju svoj sud o uslugama koje pruža Gradska čistoća.

Ovaj predlog će se naći pred gradskim odbornicima na sednici koja je zakazana za petak, 13. april. Predlogom se predviđa dodavanje člana 18a u Odluku o održavanju čistoće, po kojem je Gradska čistoća dužna da jednom godišnje sprovede postupak "izjašnjavanja korisnika o kvalitetu pružanja komunalnih usluga".

Nije jasno definisano da li će građani imati ponuđene opcije za izjašnjavanje ili će pak svoja razmatranja slati na adresu "Čistoće", ali bi ovo preduzeće trebalo da poziv na izjašnjavanje objavi na svom sajtu. Građani će imati 15 dana da se izjasne o radu Gradske čistoće.

"Ukoliko su rezultati izjašnjavanja korisnika takvi da većina korisnika nije zadovoljna pruženom komunalnom uslugom preduzeća, Gradska uprava preispituje rad preduzeća, sačinjava analizu sa predlogom mera za otklanjanje nedostataka navedenih u izjašnjavanju korisnika i dostavlja je Gradskom veću. Gradsko veće, nakon razmatranja analize i predloženih mera donosi akt kojim nalaže preduzeću da otkloni nedostatke koji su navedeni u izjašnjavanju korisnika, u roku koji ne može da bude duži od 90 dana", stoji u predlogu izmena Odluke o održavanju čistoće, prenosi 021.rs.

izvor: 021.rs, foto: ilustracija

POPULARNO