Fruškogorski maraton za vikend - oko 12.000 učesnika, organizovan prevoz


Planinarski maraton na Fruškoj gori, koji se ove godine organizuje
41. put, održaće se u subotu i nedelju, 28. i 29. aprila, a start trke zakazan je za 9 časova na Popovici.

Na konferenciji za novinare predsednik Skupštine Grada Novog Sada i predsednik Organizacionog odbora Fruškogorskog maratona Zdravko Jelušić pozvao je Novosađane i Novosađanke da učestvuju na Fruškogorskom maratonu, objasnivši da je maraton veoma važan kako za Grad Novi Sad, tako i za Vojvodinu i Srbiju.

"Fruškogorski maraton slavi jednu pitomu planinu, na koji su svi Vojvođani ponosni. Ovo je lepa prilika da se ta pitomost prenese na humane ljude koji žele da se druže, da se zabave i da sa svojim prijateljima i decom provedu jedan prijatan vikend", poručio je Jelušić, dodajući da učenici stižu iz 12 zemalja.

On je dodao da je ovo prilika da se Fruškogorski maraton, koji traje od 1978. godine, na pravi način isprati, apelujući na vozače da budu strpljivi i da uvaže izmenu režima saobraćaja na delu Fruške gore.

Grad Novi Sad je pomogao u organizaciji Fruškogorskog maraton, a direktor maratona Nenad Sudarov istakao je očekivanja da ova sportsko-rekreativna manifestacija prođe u najboljem redu.

"Do sada se prijavilo oko 4.000 ljudi, a očekujemo da ukupno bude oko 12.000 učesnika. Ove godine planinarima je na raspolaganju 19 staza, od kojih je pet maratonskih staza sertifikovano od Svetske organizacije maratona u planini", objasnio je Sudarov.

On je objasnio da je za učesnike maratona organizovan prevoz autobusima JGSP "Novi Sad", koji polaze sa Železničke stanice, staju kod Mosta slobode, u centru Sremske Kamenice i na Popovici na startu maratona.

Kada je reč o izmeni režima saobraćaja, na konferenciji je objašnjeno da se od petka, 27. aprila u 18 časova do nedelje, 29. aprila u 20 časova zabranjuje saobraćaj u oba smera na Fruškogorskom putu, od raskrsnice sa Majdanskom ulicom do autobuske okretnice na Popovici, kao i da se u subotu, 28. aprila od 6:30 do 14 časova zabranjuje saobraćaj u oba smera i zabranjuje parkiranje i zaustavljanje na Fruškogorskom putu od obilaznice do Majdanske ulice na Popovici.

foto: fruskogorski-maraton.com