Fruška gora spremna za prvomajske praznike - očekuje se preko 400.000 izletnika


Nacionaloni park Fruška gora je jedno od najomiljenijih
i svakako najposećenijih izletišta u Srbiji. Naravno najpopularniji je za vreme prvomajskih praznika, a ove godine očekuje se dolazak preko 400.000 izletnika.

Pripreme za izletničku sezonu otpočele su uređenjem svih izletničkih lokaliteta, sakupljanjem smeća, košenjem trave, uređenjem ložišta, obnavljanjem oštećenih i dotrajalih i postavkom novih stolova, klupa i dečijih igrališta, postavljanju putokaza kao i ostalim aktivnostima na poslovima zaštite i očuvanja prirode. Uređeno je preko 55 izletničkih lokaliteta.Uz najavu predstojećeg tradicionalnog „Fruškogorskog maratona“ koji će se održati u subotu 28. aprila iz ovog preduzeća apeluju da se povede računa o ponašanju u prirodi i da učesnici ostave Frušku goru onakvom kakvu su je i zatekli.

Ovlašćeni radnici JP „Nacionalni park Fruška gora“, počev od subote 28.04. počeće sa naplaćivanjem „objedinjene naplate za ulazak u zaštićeno područje, loženje vatre i parkiranje vozila“ u iznosu od 150 dinara po vozilu za celodnevnu posetu Nacionalnom parku (naplaćivaće se samo vikendom). Prema Uredbi Vlade Republike Srbije bila je propisana pojedinačna naplata za svaku navedenu aktivnost od 120,00 dinara a odobrenjem za objedinjenu naknadu, u skladu sa svojim mogućnostima, potrudili smo se da izađemo u susret našim posetiocima.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: NSinfo