Dunavski park postaje jedna od najvećih modnih pisti Evrope - "Serbia fashion week" na pet lokacija


Jubilarni 10. festival ''Serbia fashion week'' biće održan od 24. do
29. aprila na pet lokacija u Novom Sadu. Na konferenciji za novinare koja je tim povodom održana u Gradskoj kući rečeno je da će program biti realizovan u Dunavskom parku, SKC ''Fabrika'', Galeriji Matice srpske, kongresnom centru ''Master'' Novosadskog sajma i u Srpskom narodnom pozorištu.

- Grad podržava ovu manifestaciju upravo zbog toga što dovodi svet u Novi Sad, što doprinosi i kulturi i turizmu, ali pre svega dobrom imidžu. Očekujem da će i ovog puta biti posećena, da će biti prilika za razmenu znanja i rađanje novih ideja, i da će približiti građanima vrednosti visoke mode i umetničkog dizajna. Drago mi je što u programu između ostalih učestvuju orkestar i solisti opere Srpskog narodnog pozorišta jer takva sinergija doprinosi bogatstvu kulturnih sadržaja i programa, i oslikava multidisciplinarni pristup kulturi i umetnosti – rekao je član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić.

Prisutnima na konferenciji obratili su se i predsednica Nacionalne komore za modu Srbije i direktorka festivala ''Serbia fashion week'' Svetlana Horvat, član institucije Visoke mode u Parizu i potpredsednik ''Serbia fashion week'' Emerik Fransoa, i direktor Opere Srpskog narodnog pozorišta Aleksandar Stankov.

- Tokom prethodnih pet godina oko 250 000 lјudi je učestvovalo u realizaciji SFW koji je zahvalјujući svom timu postao peta najveća nedelјa mode u Evropi. Time smo postavili Novi Sad na svetsku mapu modnih dešavanja, što nam je bio i cilј kad smo počinjali. Zadatak nam je takođe bio da vratimo modu tamo gde joj je mesto, a ona je sastavni deo kulture - rekla je Svetlana Horvat i zahvalila Gradu što je prepoznao značaj njihovog rada.

Otvaranje ''Serbia fashion week-a'', prema rečima organizatora, okupiće 150 manekena koji će nositi modele dizajnera iz 30 zemalјa sveta među kojima će biti najznačajniji svetski, regionalni i domaći modni kreatori, a glavna zvezda je Thierry Mugler, revolucionarni dizajner i milјenik velikih svetskih zvezda.

Kako je rečeno na konferenciji, Dunavski park biće pretvoren u jednu od najvećih modnih pisti Evrope, uz specijalne efekte i scenografiju, i pratnju orkestra i solista Opere Srpskog narodnog pozorišta. Sinergija mode i različitih umetnosti biće prikazana tokom specijalne izložbe u Galeriji Matice srpske, a zatvaranje Manifestacije, tokom kojeg će biti upriličena i svečana dodela nagrada, biće održano u Srpskom narodnom pozorištu.

foto: facebook.com/serbiafashionweek

POPULARNO