Dolazi Đoković, Nadal... Selo u Vojvodini preko noći postalo popularno - kupci sportisti, biznismeni...


Da li je moguće da preko noći neko selo postane mondensko
mesto? Sremci kažu da jeste, ako, na primer, Novak Đoković kupi imanje na obali vašeg jezera, kao što je učinio u Pavlovcima u opštini Ruma.

Od ukupno 16 jezera u Sremu, Pavlovačko ili jezero Kudoš, najbogatije je ribom, zbog čega mesečno ugosti na stotine pecaroša. Vodeni raj smešten između stoletnih voćnjaka i vinograda, sve je popularniji za gradnju vikendica, posebno posle dolaska porodice Đoković koja na imanju gradi vilu sa bazenom od 1.200 kvadrata. Placevi uz jezero poskupeli su nekoliko puta.

"Jedno jutro, unazad 10-15 godina koštalo je 1.500 evra, sad je otišlo od 25.000 do 30.000 evra pa gore, tako da i nema više placeva, ima još dve ili tri njive koje nisu prodate", objašnjava upravnik Pavlovačkog jezera Mijat Spasojević, prenosi RTS.

Boško Đaković iz Pavlovaca kaže da se sve više i više kupuju parcele na kojima će se graditi.

"To je dobro i za selo i za opštinu Ruma, a kupci su od poznatih sportista, do biznismena", napominje Đaković.

U selu sa oko 400 stanovnika kažu da im se život menja i da su postali mondensko mesto u kojem ni livade više nisu obične.

Pavlovci su najmanje selo u opštini Ruma ali i selo sa najviše stoke. Samo pet domaćinstava ima oko 1.000 ovaca, a zato su i čobanski poslovi na ceni.

Na priče da su navodno pastirima porasle plate, Pavlovčani kažu da selu već godinama nedostaju čobani.

"Bez obzira na novce, neće niko, jednostavno, iz poniženja, valjda, ne znam. 500 dinara je po kravi mesečno, sad tu, ne znam, ako ima 100 krava, znači to je jedna pristojna plata", ističe čobanin Milan Vuković.

U Pavlovcima nema ni kafane, pa su klupice po šorovima i seoska prodavnica mesta za susret i razmenu informacija. Rukovodioci u selu uveliko razmišljaju o razvoju turizma.

"Zahvaljujući tome što je jedna velika sportska ličnost došla u naše selo, čuje se za nas", napominje predsednica Mesne kancelarije u Pavlovcima Gordana Zec.

Iako je Novak u Pavlovcima bio samo jednom, meštani su oduševljeni činjenicom da će ponekad boraviti tu i veruju da će sa njim doći bolji dani, jer o stanju sela najbolje govori pohaban put bez ikakvih oznaka.

izvor: rts.rs, foto: ilustracija

Selo u Vojvodini postaje utočište za slavne i poznate? Dolaze Đokovići, Nadal...

POPULARNO