Direktori podneli ostavke - odložen štrajk u GSP


Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sa saradnicima je

u Gradskoj kući primio na razgovor direktora JGSP „Novi Sad“ Milana Stanivukovića sa članovima najužeg rukovodstva-pomoćnicima direktora, savetnikom direktora i izvršnim direktorom preduzeća. Tom prilikom im je ukazano na nedopustive pojave i dešavanja, kao i na čitav niz nagomilanih problema u poslovanju unutar kolektiva, a za koje rukovodstvo Preduzeća snosi odgovornost.

Milan Stanivuković je nakon razgovora sa gradonačelnikom podneo ostavku Skupštini Grada Novog Sada na funkciju direktora JGSP „Novi Sad“, a istovremeno, direktoru su podnete ostavke na mesta pomoćnika, savetnika direktora i izvršnog direktora preduzeća.

Grad Novi Sad neće dozvoliti da novonastala situacija utiče na funkcionisanje javnog prevoza u gradu i prigradskim naselјima, a Skupština Grada će već na narednoj sednici konstatovati podnetu ostavku direktora, navodi se u saopštenju.

Lider sindikata Nezavisnost u JGSP, najavio je da će štrajkački odbor ovog preduzeća da se sastane danas i da analizira novonastalu situaciju.

- Štrajk će, siguran sam, biti odložen - istakao je Tepić, prenose Novosti. - Ali ne odustajemo od zahteva da nam se plate povećaju i da se izvrši reorganizacija preduzeća.

izvor: agencije, foto: NSinfo