Besplatni treninzi za mališane - veliki odziv


Sportska porodica „Sportisimo” poznata je na Detelinari po
svojim akcijama za decu, „Sportsko jutro na Detelinari” i Školsko prvenstvo grada u igri između dve vatre, a od oktobra traje program koji ima sportsko-edukativnu vrednost za najmlađe.

Jednom mesečno, u prostorije „Sportisima” vaspitačice i učiteljice prvih i drugih razreda, u sklopu vannastavnih aktivnosti, dovode decu na polučasvni trening i, uz veliki odziv, rezultati su za svaku pohvalu. Do sada je u akciji učestvovalo bezmalo 1.000 mališana.

„Naš cilj je da decu približimo sportu, a za sada možemo da budemo zadovoljni kako je sve krenulo“, rekao je jedan od nosilaca projekta Nenad Radonić za Dnevnik.

„Brojke govore, a deca, roditelji i vaspitačice i učiteljice su zadovoljni iako niko za to ne dobija novčanu kompenzaciju. Vaspitačice i učiteljice dovode decu na čas fizičkog, van svojih nastavnih aktivnosti. Imamo licencirane trenere za sve sportove i mnogo rekvizita i dobre uslove, a sve za decu koja budu zadovoljnija, kooperativnija i jedva čekaju čas fizičkog. Tu smo u asistentskoj ulozi, ali ta kohezija daje rezultate. Deca dobijaju strožu kontrolu, pitamo mališane da li se bave fizičkim aktivnostima, a ako se ne bave sportom, pokušavamo da ih animiramo da se uključe i pomognemo im.“, prenosi Dnevnik.

izvor: dnevnik.rs, foto: ilustracija

POPULARNO