Bečej noću: Atheist Rap, Parni valjak, Ničim izazvan...


Na ovogodišnjoj manifestaciji "Bečej noću" nastupiće
"Parni valjak", "Ničim izazvan" "Eva Braun" i Ruža Magdolna, a voditelj programa biće Dejan Cukić.

Predsednik opštine Bečej Dragan Tošić je naveo da je prošle godine koncerte slušalo oko 14.000 ljudi, te da taj broj može da ide i do 20.000, kao i da će sve troškove manifestacije opet pokriti privrednici Bečeja.

- I ovaj, drugi po redu "Bečej noću" će biti finansiran od donacija privrednika, firmi i kompanija koje imaju sedište i posluju na teritoriji bečejske opštine. Do sada je obezbeđeno oko 7 miliona dinara za manifestaciju. Od toga, 1,6 miliona dinara od Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i ostatak od bečejskih privrednika koji žele da budu sponzori manifestacije poput kompanija "KWS", "PIK Bečej", "Sojaprotein", "Knott Autoflex", "DDOR", "Bečejprevoz" i drugih - rekao je Tošić i podsetio da su koncerti besplatni.

Voditelj manifestacije biće muzičar, novinar i pisac, Dejan Cukić i, kako je i sam rekao, "biće zadužen za atmosferu i osmehe u publici".

- Žao mi je što neću i sam nastupiti. Trenutno sam u studiju, snimam nov album, a na koncertu ću sa Goranom Vasovićem (Eva Braun) prirediti i jedno malo iznenađenje - otkrio je Cukić i napomenuo da je Aki Rahimovski, pevač grupe Parni valjak, koji je početkom aprila doživeo blaži moždani udar, dobro i da će biti u "punoj formi na nastupu u Bečeju".

Pevač grupe "Ničim izazvan" Boris Bakalov je pozvao sve da dođu u subotu, 16. juna, na Trg oslobođenja u Bečeju i uživaju u koncertima.

Manifestacija "Bečej noću" umesto jednog, trajaće dva dana, navodi webinfo.rs. Ove godine, subotnji koncerti će imati i svoju "prethodnicu" u Gradskom pozorištu.

Zdravko Petrović, direktor ove ustanove kulture je najavio koncerte, reviju kratkometražnog filma, likovnu koloniju, kao i dečje radionice i ulične performanse.

- U bašti Kluba, u petak, 15. juna, nastupiće "Fiskalni račun", "Bad Habit" i "Atheist Rap". Osim toga, istog dana, pre koncerata će biti održana i revija kratkometražnog filma. Raspisivanje konkursa, kao i svi detalji će biti uskoro poznati javnosti, a autor najboljeg filma će biti nagrađen. Zatim, od 14. do 17. juna će se organizovati i međunarodna likovna kolonija koja će okupiti oko 25 slikara, a svečano otvaranje izložbe će biti 16. juna - saopštio je Petrović napomenuvši da su na ovaj način želeli da okupe što više umetnika.

izvor: webinfo.rs, 021.rs, agencije, foto: ilustracija

POPULARNO