Završena kompletna rekonstrukcija vrtića u Ulici Zlatne grede


Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno je sa članom
Gradskog veća za obrazovanje mr Vladimirom Jelićem posetio vrtić „Zlatna greda“ Predškolske ustanove „Radosno detinjstvo“ u kojem su okončane rekonstrukcija i sanacija objekta sprovođene poslednje tri i po godine. Izvedeni građevinski radovi su podrazumevali radove na značajno oštećenoj fasadi i krovu, malterisanje unutrašnjih zidova, postavlјanje crepa, protivkliznih keramičkih pločica, hrastovog parketa, oblaganje plafona gips-pločama i zamenu stolarije.

- U okviru kontinuiranog ulaganja u vrtiće na teritoriji Novog Sada, završena je kompletna rekonstrukcija vrtića u Ulici Zlatne grede, u samom centru grada. Ovaj objekat je specifičan, jer je pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika kulture zbog svoje posebne kulturno-istorijske vrednosti. Grad je preko Uprave za obrazovanje izdvojio 38 miliona dinara za ove radove i zaista sam zahvalan, kako upravi Predškolske ustanove, tako i zaposlenima i roditelјima 150 dece koja idu u ovaj vrtić, na podršci i strplјenju tokom procesa renoviranja. Nastavlјamo da ulažemo u druge objekte i mislim da ćemo do kraja godine završiti projektovanje budućeg obdaništa u Orahovoj ulci na Klisi, kao i izmenu planske dokumentacije za Adamovićevo naselјe, gde će biti novo obdanište. U narednim mesecima nas očekuje i razgovor oko promene cene boravka dece u vrtićima. Poslednjih 12 godina nije menjana cena, a Zakon više ne obavezuje lokalnu samoupravu da daje 80% cene, već iznos do 80 procenata. Naš stav je da ćemo se truditi da teret povećanja cene, koje neće biti radikalno, maksimalno prebacimo na Grad i da time ne prouzrokujemo finansijske probleme ni „Radosnom detinjstvu“, ni roditelјima – rekao je gradonačelnik Vučević.

Objekat „Zlatna greda“ ima 5,5 vaspitno-obrazovnih grupa, a broj upisane dece je oko 150. Za vreme sanacije objekta, deca su boravila u drugim vrtićima Ustanove, a po završetku rekonstrukcije, deca su 19. marta počela da pohađaju vrtić u svojoj zgradi.

POPULARNO