Završava se prva faza podizanja novog parka između Novog naselja i Detelinare


Radnici „Gradskog zelenila” ovih dana koriste mirovanje
vegetacije da bi orezali stabla na javnim površinama, a potom i za sadnju i uređenje zelenih površina.

Ujedno, kako navodi savetnik direktora „Zelenila” za medije Ivan Nožinić, ovih dana to ekipe tog preduzeća završavaju prvu fazu podizanja novog parka između Novog naselja i Detelinare.

“Trenutno je u prvom planu rad Zimske službe”, naveo je Nožinić. “Međutim, pošto ove zime nije bilo mnogo padavina, stigli smo da uradimo i sav ostali posao koji smo planirali. Orezivanje je bitno iz više razloga, a najviše bezbednosnih. Naši inženjeri i nadzor svakodnevno obilaze teren i prave planove gde, šta i na koji način treba orezati. Što se tiče parka, ovih dana završavamo prvu fazu radova. Ona je obuhvatala uklanjanje divljih deponija i samonikle vegetacije, pregled postojećih stabala, nasipanje i nivelaciju terena i sadnju 215 stabala na mestima gde se neće graditi objekti predviđeni projektom. Stotinak postojećih stabala nije potrebno uklanjati jer su zdrava, već ćemo ih uklopiti u projekat. Sledeća faza podrazumeva izgradnju svih najavljenih objekata i tu ne učestvuje naše preduzeće, već se mi vraćamo na teren posle toga da bismo posadili preostala stabla, ukrasno šiblje, živu ogradu, cvetne rundele i podigli travnjake. U novom parku građani će moći da uživaju za oko godinu“.

Po njegovim rečima, podizanje novog rasadnika kod Najlon pijace teče po planu, a radovi bi trebalo da budu gotovi do 31. maja.

izvor: dnevnik.rs, foto: ilustracija, radnatt/freedigitalphotos.net

Za godinu dana novi park u Novom Sadu - Deo parka u japanskom stilu, u toku sadnja drveća

POPULARNO