WWF: Osnovci kao ambasadori Fruške gore


U okviru Akademije za prirodu svetske organizacije World
Wildlife Fund (WWF), Osnovna škola „Đorđe Natošević”, između ostalih, priprema drugu generaciju ambasadora nacionalnih parkova.

Kao jedna od desetak osmoletki u Srbiji koje su angažovane da, zajedno s upraviteljima nekoliko nacionalnih parkova u Srbiji rade na edukaciji učenika, u toj školi se trude da kod đaka razviju ljubav prema prirodi i Fruškoj gori, i to po principu vršnjačke edukacije. Kao jedna od aktivnosti, mališani su juče prisustvovali zanimljivoj prezentaciji predstavnika JP „Nacionalni park Fruška gora”.

Projekat uključuje đake prvog i petog razreda, uz pomoć nekoliko sedmaka. Sadržaji su počeli jesenas i trajaće sve do maja, a prethodno su nastavnica biologije Vesna Miljuš i učiteljica Biljana Rudović prošle kroz pripremu u Petnici. Nakon toga, spremile su bogat plan aktivnosti, a do sada su đaci išli u prirodu u Kamenički park, obišli izložbu „Rađanje gore” u Prirodnjačkom muzeju, organizovali likovne i literarne radionice. Kada vreme dozvoli, ići će i u zaštićeno područje na Fruškoj gori, a sarađivaće i sa SOŠO „Milan Petrović”, čiji učenici su prošlogodišnji ambasadori tog nacionalnog parka.

„Svakodnevno se trudimo da edukujemo decu, a kod učenika prvog razreda je, na primer, svaki četvrtak posvećen Fruškoj gori. Učimo koliko vrsta biljaka i životinja ima na našoj planini, pišemo o njoj, a u planu je i da pišemo pesme“, kaže učiteljica Biljana Rudović, prenosi Dnevnik.

izvor: dnevnik.rs, foto: NSinfo

POPULARNO