Voši 4 miliona evra ako Sergej Milinković-Savić ode van Italije?


Šampion Italije namerava da napravi veliko renoviranje srednjeg
reda, pa je direktor Đuzepe Marota na vrh liste želja stavio vezistu Lacija.

„Veliku sedmorku“ čine Emre Čan (Liverpul), Adrijan Rabio (Pari sen Žermena), Aron Ramzi (Arsenal), Musa Dembele (Totenhem), Adrijan Kristante (Atalanta) i Lorenco Pelegrini (Roma) i reprezentativac Srbije Sergej Milinković-Savić.

Torinski „Tutosport” objavio je da je Juventus zatražio pregovore sa Laciom na temu seobe Milinković-Savića iz Rima u Torino i da je kao „mamac“ ponudio 100 miliona evra.

Više od te sume Juventus ne može da plati, jer će na leto da otplati drugu ratu kupovine Gonzala Iguaina od Napolija po cenu od 92 miliona evra.

Italijanski mediji naveli su da su pred Juventusom teški pregovori sa predsednikom Lacija Klaudiom Lotitom, koji veruje da može da dobije više novca za 23-godišnjeg vezistu.

Problem Stare dame je što su za Sergeja Milinković-Savića, prema navodima „Tutosporta” zainteresovani i Pari sen Žermen, Mančester junajted i Mančester siti, a oni obično nisu zainteresovani za „spuštanje cene”.

Odluku Lacija da li će Milinković-Savića prodati Juventusu ili nekom drugom klubu nestrpljivo iščekuju u Vojvodini, prenosi Žurnal.

Prema propisima FIFA, klubovi u kojima je fudbaler igrao dele pet odsto od ukupnog transfera, ali samo u slučaju da je promenio federaciju.

To znači da ako Milinković-Savić pređe u Juventus neće biti podele Fonda solidarnosti.

Ako ode u Englesku ili Francusku za 100 miliona evra obeštećenja Laciju, Vojvodina i Gent će podeliti pet miliona evra iz fonda solidarnosti.

Novac se deli proporcionalno vremenu koje je igrač proveo u klubu. Milinković-Savić je ponikao u Vojvodini, a u Gentu je proveo samo sezonu 2014/15.

To znači da bi Vojvodina mogla da računa na veću deo kompenzacije, možda i do četiri miliona evra, prenosi Žurnal.

izvor: zurnal.rs, foto: Fotografije fudbalskih utakmica Jelena Grlić

POPULARNO