Voša u Lučanima kompletna, bez Stolice - u sredu Kup u Novom Sadu sa istim rivalom


Prvi put u prolećnom delu sezone fudbaleri Vojvodine zaigraće u
kompletnom sastavu. U konkurenciju za tim vratili su se na prethodne dve utakmice suspendovani levi bek Nikola Antić, ali i Daniel Avramovski, oporavljeni igrač veznog reda, koji se povredio još na prvoj utakmici na zimskim pripremama u Turskoj, sa Slovanom iz Bratislave.

To je podiglo nivo samopouzdanja u crveno-belom taboru, posebno posle dva vezana poraza – od Napretka u Kruševcu (0:1) i Crvene zvezde u Novom Sadu (1:2), iako ekipu u Lučanima zbog kazne FSS neće s klupe predvoditi šef stručnog štaba Ilija Stolica. Umesto njega, taj posao će obavljati pomoćnik Aleksandar Linta, u kojeg Stolica, kao i u sve članove stručnog dela ekipe, ima puno poverenje. Posle današnjeg treninga u FC „Vujadin Boškov“, Novosađani su otputovali u Čačak, gde su prenoćili.

- Žao mi je što je Vojvodina izgubila u obe utakmice tokom moje pauze, ali ne zavisi igra tima samo od jednog čoveka, samim tim ni od mene – rekao je Antić. – Krivo mi je i zbog načina na koji smo poraženi od Crvene zvezde, ali jednostavno moramo da se okrenemo onom što sledi, a to je susret u Lučanima. Zaželeo sam se fudbala i jedva čekam da istrčim na teren, tim pre što je pred nama jako važan duel s neugodnim i iskusnim timom Mladosti. Ukoliko uspemo da trijumfujemo, a nadam se i ubeđen sam da hoćemo, ta pobeda vredeće ne tri, nego i čitavih šest bodova, jer bismo njome završili priču o plasmanu u plej-of i mogli bismo da se okrenemo jurenju rivala za evropsku vizu. Potrebno nam je da uđemo u seriju dobrih rezultata, kako bismo se priključili toj trci, pa svi želimo da ona počne baš danas.

Prvi put u toku prolećne polusezone, Voša će moći da sastavi najjači tim, pošto kažnjenih i povređenih fudbalera u njenim redovima više nema.

- To je tačno, jedini problem je što Ilija Stolica neće moći da nas vodi pored terena. Najbitnije je da ispoštujemo sve ono na čemu smo radili u pripremi utakmice, jer u tom slučaju biće nam mnogo lakše da ostvarimo cilj. Napokon smo u situaciji da smo svi spremni i sada ćemo biti u mogućnosti da se maksimalno posvetimo igri. Imamo dobro ekipu kojoj je potrebno da uđe u željeni ritam i ubeđen sam da ćemo u Lučanima to dokazati i početi sa serijom pobeda – dodao je Nikola Antić.

Iako je od dr Vladimira Čolakovića dobio zeleno svetlo da radi punom snagom, dakle povreda mu više nije smetanja, najverovatnije je da će Daniel Avramovski susret početi na klupi za rezervne fudbalere.

- Ne osećam više posledice povrede, radim u punom ritmu i bez straha – naglasio je Avramovski, prenosi Dnevnik. – Pauza je bila dosta duga, nije me bilo u konkurenciji za tim skoro mesec i po dana, pa sam srećan što je sve to ostalo iza mene. Na treneru je da proceni da li sam i koliko potreban u današnjem susretu, a ja ću biti spreman i skoncentrisan na to da sve njegove eventualne zahteve u igri pokušam da sprovedem u delo. Vreme je da uđemo u seriju pobeda, kompletni smo, s izuzetkom odsutnog trenera, pa verujem da ćemo se iz Lučana vratiti zadovoljni zbog osvajanja važnih bodova.

Vojvodina bi susret mogla da počne u sledećoj postavi: Rockov – Lakićević, Vukasović, Radovanović, Antić – Putinčanin – Eze, Jovančić, Arsić, Subotić – Mihajlović.

Utakmica Mladost – Vojvodina počinje u 14 časova, a sudiće Dejan Santrač iz Pavliša. MLADOST – VOJVODINA (TEKSTUALNI PRENOS)

Voljom žreba, u četvrtfinalu Kupa Srbije snage će u sredu, u Novom Sadu, ponovo odmeriti timovi Vojvodine i Mladosti. U roku od samo četiri dana, dakle, Novosađani i Lučanci nameriće se dva puta jedni na druge, a oba susreta su više nego značajna za oba sastava.

Kup utakmica na stadionu „Karađorđe“ igra se s početkom u 17 časova.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: Fotografije fudbalskih utakmica Jelena Grlić

POPULARNO