Uskoro javna nabavka: Sentandrejski put postaje bulevar


Sentandrejski put bi uskoro trebalo da dobije novi izgled
s obzirom na to da je Programom uređivanja građevinskog zemljišta predviđeno da u toj ulici bude izgrađena nova saobraćajnica bulevarskog tipa i to na potesu od kružne raskrsnice s Primorskom ulicom do Velebitske.

Planirano da je budu izgrađene dve kolovozne trake široke po sedam metara, s po dve saobraćajne trake, u dužini od 1.380 metara, koje će biti razdvojene razdelnim ostrvom. Osim kolovoza, planirana je izgradnja obostranih pešačkih staza, kao i jednostrane biciklističke staze namenjene dvosmernom saobraćaju.

Da bi se omogućilo prikupljanje i kanalisanje saobraćaja koji opslužuje objekte duž Sentandrejskog puta, planirana je rekonstrukcija postojećih i izgradnja nedostajućih servisnih saobraćajnica, navode za Dnevnik u Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije.

U cilju obezbeđivanja preduslova za parkiranje vozila, navodi se u nastavku, predviđena je izgradnja parking-mesta, gde to prostorna ograničenja dozvoljavaju.

Izgradiće se i kolektor atmosferske kanalizacije, čime će se stvoriti preduslovi za efikasno odvođenje atmosferskih voda s kolovoza. Sve otvorene raskrsnice biće obezbeđene semaforima.

Još uvek nije poznato kada će izgradnja novog bulevara biti otpočeta, ali, kako Dnevnik saznaje, u toku je prprema za pokretanje postupka javne nabavke za izbor izvođača radova. Projekat zajednički finansiraju Grad Novi Sad, AP Vojvodine i JP „Putevi Srbije”.

izvor: dnevnik.rs, foto: ilustracija