"Ukusi Vojvodine" na Jadranskom sajmu u Budvi


Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo
mr Vuk Radojević obratio se na Jadranskom sajmu u Budvi, na ceremoniji svečanog otvaranja 44. Sajma hrane i, uz čestitke za 50 godina uspešnog rada, izjavio da je ovaj sajam postao idealno mesto za okupljanje privrednika, proizvođača i kompanija, i mesto gde se prezentuju najnovija dostignuća, ostvaruju brojni poslovni kontakti i uspostavljaju odlični poslovni aranžmani.

Radojević je iskazao posebno zadovoljstvo što je ukazana prilika pokrajinskim institucijama: Pokrajinskom sekretarijatu za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Pokrajinskom sekretarijatu za privredu i turizam, Pokrajinskom sekretarijatu za urbanizam i zaštitu životne sredine, Turističkoj organizaciji Vojvodine, zatim Privrednoj komori Vojvodine i Novosadskom sajmu, da predstave na ovoj smotri svoje aktivnosti i potencijale u različitim oblastima privređivanja.

“Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, kroz projekat „Ukusi Vojvodine" predstaviće ono što Vojvodina kao gastronomska regija ima – a to je između ostalog, kvalitetno vino i bogata kulturna baština“ , kazao je Radojević.

Svim učesnicima sajamskih priredbi poželeo je da uspostave dobre poslovne kontakte i ostvare značajne komercijalne rezultate, istakavši da prostora za saradnju proizvođača i privrednika iz Srbije, AP Vojvodine i Crne Gore ima, i to na različitim poljima, te da su ove sajamske manifestacije prilika da se privredni subjekti obe zemlje bolje povežu , razviju preduzetničke ideje i zajednički nastupe na trećim tržištima.

Radojević je pozvao proizvođače i privrednike Crne Gore da posete Novi Sad i, kako je kazao, “jedinstvenu smotru agrara u jugoistočnom delu Evrope” - jubilarni 85. Međunarodni poljoprivredni sajam od 15. do 21. maja.

Na Jadranskom sajmu u Budvi danas su otvoreni 44. Sajam hrane, 27. Sajam turizma, opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstva - METUBES i 23. Sajam ekologije, koje su okupile oko 145 izlagača. Na svečanom otvaranju obratili su se direktor Jadranskog sajma Rajko Bujković i predsednik Privredne komore Crne Gore Vlastimir Golubović.

POPULARNO