Uklonjeno preko 100 havarisanih i neregistrovanih vozila


S javnih površina tokom protekle godine, na osnovu upravnog
postupka, uklonjeno je 107 havarisanih i neregistrovanih vozila, rečeno je Dnevniku u Gradskoj upravi za inspekcijske poslove.

Vlasnici su sami uklonili 95 vozila, dok je 12 uklonjeno prinudnim putem, specijalnim vozilom „pauk”.

„Na parkinzima u gradu uvek ima automobila u veoma lošem stanju, koji, ne samo da zauzimaju parking-prostor već daje i ružnu sliku o gradu. Takva vozila naše preduzeće uklanja po nalogu Saobraćajne inspekcije“, rekao je rukovodilac Službe JKP „Parking-servis” za odnose s javnošću Radovan Jeknić.“ Za te prilike koristimo specijalno vozilo „pauk”, a uvek koristimo priliku da apelujemo na zaboravne građane da svoja vozila uklone na vreme da se ne bi suočavali s nepotrebnim sankcijama i materijalnim troškovima.“

Iz Gradske uprave za inspekcijske poslove kažu da inspektor za kontrolu javnih parkirališta u inspekcijskom nadzoru uklanja havarisana i neregistrovana vozila s javnih parkirališta na osnovu Odluke o javnim parkiralištima. Isto čini s javnih površina i inspektor za kontrolu komunalnih objekata i uređaja na površinama javne namene, na osnovu Odluke o uređenju grada. Ulice, trotoari, neizgrađeno građevinsko zemljište i zelene površine smatraju se javnim površinama od javnog značaja, s kojih se uklanjaju pomenuta vozila.

Takva vozila ugrožavaju bezbednost saobraćaja, kao i okolinu jer se u njima skuplja smeće i često se zatiču životinje koja tu nalaze skrovišta. Uklonjena vozila se prinudnim putem odnose na čuvanu površinu, predviđenu za smeštaj, i ukoliko ih vlasnik ne preuzme u nekom trenutku, prodaju se na licitaciji, a novac se uplaćuje u budžet Grada.

izvor: dnevnik.rs, foto: NSinfo, ilustracija

POPULARNO