Sve više turista u Bačkoj Palanci - Dunav, salaši, hrana, vino, pivo...


Čini se da su proteklu zimu poslenici turizma u Bačkoj Palanci
dobro iskoristili na planu prezentacije turističkih potencijala ovog dela bačkog priobalja Dunava, ali i sela opštine koja se nalazi u Sremu, odnosno Neština i Vizića.

Predstavnici Turističke organizacije ove opštine od početka godine bili su prisutni na nekoliko sajamskih manifestacija u regionu.

- Nastupali smo na, za nas, značajnim sajmovima, kao što su oni u Ljubljani i Beogradu – kaže Milica Stoisavljević, direktorica TOO Bačka Palanka, prenosi Dnevnik. – Krajem marta predstoje nam sajmovi u Kragujevcu i Nišu, tamo ćemo se predstaviti u sklopu turističke organizacije Vojvodine, a naše sajamske nastupe završićemo na novosadskom sajmu LORIST u oktobru.

U Ljubljani je orijentacija bila na predstavljanju onoga ono što Slovence najviše interesuje, a to su salaši, lovni turizam i gastronomija. Slovenci se u jednu ruku u Bačkoj Palanci osećaju kao u drugoj kući, jer, pored ostalog, decenijama su ova opština u Bačkoj i Želec u Sloveniji pobratimi.

- U odnosu na prethodne dve godine u Bačkoj Palanci beležimo povećanje broja noćenja slovenačkih turista za preko 7 odsto, a naš štand u Ljubljani bio je veoma posećen. – U Beogradu smo, shodno temi sajama „Leto u Vojvodini“, predstavili letnji boravak u našoj opštini. To je najveći i najposećeniji sajam u regionu, predstavili smo kako privatni tako i javni sektor u turizmu naše opštine. Posebno bih naglasila interesovanje za vinarije iz naše opštine koje su predstavljene, ali i Muzej piva u Čelarevu, pa je naš štand ove godine bio posećeniji nego ikad. Najviše interesovanja, ipak je bilo za cikloturizam , lovni i ribolovni turizam, produžene vikend odmore u selima, na primer, kao što su Neštin i Vizić. Planiramo da se pojavimo i na sajamskim manifestacijama u Sofiji i Podgorici, ali i u Bugarskoj i Podgorici bićemo prisutni promotivnim materijalom i filmovima na štandu Vojvodine.

izvor: dnevnik.rs, foto: ilustracija

POPULARNO