Stiglo proleće - počelo i Novosadsko proleće


Pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović
prisustvovao je otvaranju manifestacije „Novosadsko proleće“ koja će trajati do 24. marta.

Počinje proleće - za vikend pomeramo kazaljke


Manifestaciju organizuje Pokret gorana Novog Sada uz podršku Gradske uprave za privredu, Regionalnog centra za životnu sredinu i  švedske Međunarodne agencije za razvoj i saradnju. „Novosadsko proleće“ je tradicionalna izložba cveća, sadnica i opreme za uređenje bašte koja se organizuje svake godine u martu, kao prilika Novosađanima i gostima Novog Sada da na jednom mestu pronađu sve što je potrebno za prolećno uređenje bašte.

- Ovaj tradicionalni događaj pokreće ozbilјne teme iz ekologije i podstiče svest lјudi o značaju zaštite životne sredine, a sa druge strane ima i značajni privredni karakter. Važno je što „Novosadsko proleće“, kao svojevrsni ekološki brend Novog Sada, pruža mogućnost da kupimo nešto za sebe i svoje domaćinstvo, da naučimo više o hortikulturi i ekologiji, a ima i usko-stručni karakter, namenjen stručnjacima iz tih oblasti - rekao je Aleksandar Petrović.

Predsednik Pokreta gorana Petar Viđikant je naglasio da se ovogodišnja manifestacija održava pod sloganom „Priroda na recept“.

- To je tema o kojoj će se kroz prezentovanje naučnih istraživanja prikazati pozitivni uticaji boravka u prirodi, uticaji na fizičko i na mentalno zdravlјe i apelovati na naše sugrađane da što više vremena provode u prirodi sa svojim porodicama - rekao je Petar Viđikant.

„Novosadsko proleće“ se organizuje po 28. put i okuplјa više od 200 izlagača na manifestaciji. U pitanju su najveći proizvođači i uvoznici cveća, sadnica lišćara, četinara i ukrasnog šiblјa, kao i semenske robe, zaštitnih sredstava i prateće opreme za uređenje vrtova i enterijera, kao i proizvođači meda i zdravstveno-bezbedne hrane i rukotvorina starih zanata. Manifestacija će takođe biti biti upotpunjena velikim brojem predavanja, stručnih tribina, okruglih stolova i radionica.

Počinje proleće - za vikend pomeramo kazaljke

POPULARNO