Špancu Novi Sad njegov drugi dom: Volim Novi Sad, volim ljude, volim pljeskavicu...


Studenti iz inostranstva koji studiraju na Univerzitetu u
Novom Sadu, Novi Sad često doživljavaju kao drugi dom. Tako i Španac, Havier Karlos Angoso, koji je studirao medicinu, a nedavno je položio i državni ispit. Kako kaže, iz Srbije će poneti lepe uspomene.

Za Havijera Karlosa Angosu, studentski dani na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu ostaće u lepom sećanju. Zato je želeo da se nađemo baš tu. Na pitanje zašto je došao da studira u Srbiju, odgovorio je: "Zašto ne"?

Završio je medicinu na engleskom jeziku i nedavno je položio državni ispit. Kako kaže, živeti i studirati ovde mu je bilo pristupačnije nego u Španiji. Zadovoljan je programom studiranja, gostoprimstvom fakulteta i ljudi, kao i stečenim znanjem.

"Ovaj fakultet je dobro povezan sa fakultetima iz inostranstva, tako da sam studirao dve godine u inostranstvu. Bio sam u Poljskoj i Francuskoj. Ovde sam naučio kako da budem doktor i veoma sam zahvalan Srbiji, Novom Sadu i fakultetu. Jedan od nedostataka studiranja ovde je taj što profesori ponekad ne govore dobro engleski jezik", kaže.

A po čemu će pamtiti godine provedene u Novom Sadu?

"Definitivno ću se sećati svojih kolega sa fakulteta, divnih ljudi koje sam upoznao ovde, kao i u inostranstvu, dok sam bio na razmeni, lepog ophođenja, svi su ovde voljni da pomognu kad god ti je pomoć potrebna, sami se ponude, ne moraš čak ni da ih pitaš", ističe, prenosi RTV.

To nije jedino čega će se sećati, zato je ekipu RTV nakon fakulteta, odveo i u šetnju gradom.

"Volim Novi Sad, volim ljude, volim pljeskavicu, volim Dunavski park, volim rakiju, volim sarmu, Laze Telečkog. Laze Telečkog, voliš tamo da izlaziš? I love it", kaže.

Havier voli i srpsku muziku, zato je sa zadovoljstvom otpevao pesmu Tamo daleko, a imali smo i pomoć od uvek nasmejanog uličnog svirača koji nam ulepšava dane, Nikole Di Barija, prenosi RTV.

Iako planira da ode u Nemačku da radi, Havier se nada da će ga put nekada ponovo navesti u njegov drugi dom, Novi Sad.

"Mućos saludos para el publico de Novosadske razglednice. Ili puno pozdrava za gledaoce Razglednica", kaže.

izvor: rtv.rs, agencije, foto: NSinfo

POPULARNO