Spajanje Novog naselja s Veternikom - Traži se projektant


Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije ponovo
pokušava da nađe projektanta za saobraćajne površine s pratećom infrastrukturom i javnim osvetljenjem produžetka Bulevara Jovana Dučića ka Veterniku.

Procenjena vrednost nabavke je dva i po miliona dinara, bez PDV-a, odnosno 2.083.333 dinara namenjeno je za projektovanje saobraćajnih površina s pratećom infrastrukturom, dok je 416.667 dinara procenjena vrednost projekta javnog osvetljenja. Rok za podnošenje ponuda je 23. mart, a 25 dana kasnije biće doneta odluka o dodeli ugovora ili obustavi postupka, ukoliko tender ne uspe.

Javna nabavka za tehničku dokumentaciju prošle godine je obustavljena jer nije bilo zainteresovanih, a ako tender ovog puta uspe, projektovanje će do leta biti završeno. Nakon rebalansa budžeta, koji se očekuje na leto, trebalo bi da bude obezbeđen i novac za građevinske radove, svojevremeno je za skupštinskom govornicom izjavio v. d. načelnika Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije Dejan Mandić.

Spajanje Novog naselja s Veternikom na još jednom mestu predviđeno je planom detaljne regulacije i o tome se već duže se govori. Produžavanjem Bulevara Jovana Dučića oko 330 metara ka ulici Dragoslava Srejvića, Novi Sad će se, osim preko Ulice Mileve Marić i Futoškog puta, na još jednom mestu povezati s Veternikom.

Buduća saobraćajnica imaće po dve kolovozne trake u oba smera i razdelno ostrvo širine 1,5 metar. Na obe strane saobraćajnice predviđeni su parkinzi, trotoari i biciklističke staze. Raskrsnica Bulevara Jovana Dučića i ulica Dragoslava Srejovića i Veterničke rampe projektovana je kao kružna, a ukupna dužina saobraćajnice s pristupnim krakovima kružnom toku je oko 450 metara.

Povezivanjem Novog naselja s Veternikom, odnosno izgradnjom nove saobraćajnice, ostvariće se kontinuiran tok saobraćaja od Bulevara oslobođenja do Ulice kralja Petra Prvog u Veterniku. Realizacijom tog projekta i izgradnjom odgovarajuće infrastrukture, vodovodne i kanalizacione mreže, gradsko građevinsko zemljište u tom delu grada biće interesantnije potencijalnim investitorima, smatraju u Upravi za građevinsko zemljište i investicije.

izvor: dnevnik.rs, foto: NSinfo, ilustracija, arhiva