Snažna podrška najstarijem srpskom profesionalnom teatru


Srpsko narodno pozorište (SNP) uvek je bilo jedna od naših
najvažnijih kulturnih institucija, a ne treba zaboraviti ni da je taj teatar inicirao osnivanje drugih, izuzetno važnih institucija i ustanova kao što su „Sterijino pozorje“, Akademija umetnosti u Novom Sadu i Pozorišni muzej Vojvodine, izjavila je pokrajinska sekretarka za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević.

„Pokrajinska vlada i Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama će kao osnivači i prijatelji SNP i dalje pomagati njegov rad i podržavati programe baleta, opere i drame“, dodala je Miloševićeva prilikom posete SNP, naglasivši da je njeno zadovoljstvo tim veće što je upravo iz te kuće došla na funkciju koju trenutno obavlja.

S druge strane, upravnik Zoran Đerić je izrazio zadovoljstvo što je, odmah posle posete Matici srpskoj, novoizabrana pokrajinska sekretarka posetila upravo SNP, naglasivši da taj teatar ima izuzetan umetnički i kadrovski kapacitet.

„Tokom ove pozorišne sezone naša publika će uživati u repertoarskim i programskim novinama, a kao nacionalni teatar mi smo spremni da budemo i u funkciji programa grada Novog Sada u pripremama za Evropsku prestonicu kulture 2021. godine“, rekao je Đerić.

Poseta sekretarke Milošević SNP upriličena je, inače, u toku priprema za premijeru opere „Pop Ćira i pop Spira“, čiji libreto je nastao na osnovu čuvenog romana Stevana Sremca, a kompozitor je akademik Dejan Despić, koja će biti izvedena 28. marta, na dan tog teatra.

foto: NSinfo

POPULARNO