Saradnja, ulaganje... Korejski privrednici u poseti Novom Sadu


Da bismo pozitivnije gledali na novac, potrebno je da imamo
dobar posao i da dobro zarađujemo. Tu mogućnost pružaju nam strani partneri. U poseti Novom Sadu bili su privrednici Južne Koreje, na čelu sa ambasadorom te zemlje. Oni su se sastali sa potencijalnim partnerima iz Novog Sada i Vojvodine.

Među osmoricom privrednika, koji su došli u Privrednu komoru, bio je i Predrag Blagojević. Njegova firma bavi se osvetljenjem, a došao je, kaže, da čuje u kojim sektorima bi još mogao da sarađuje sa korejskim kolegama.

Na današnjem skupu privrednici su razmenjivali iskustva, a neki su verovatno i na pragu ostvarenja svojih interesa.

"Mnoge korejske kompanije su zainteresovane da dođu i investiraju u Srbiju, posebno Vojvodinu. Ove nedelje ćemo imati centralnu ceremoniju u Zrenjaninu gde ćemo upoznati potencijalne saradnike", kaže Ju Deđong ambasador Južne Koreje u Srbiji.

"Sve ono što su iz Južne Koreje dali nama kao interesantno da bi ulagali u Srbiju, mi smo bili u obavezi da pronađemo naše privrednike koji mogu da odgovore tim njihovim zahtevima sa svojim proizvodnim kapacitetima, i sa naše strane ćemo učiniti sve da se ta proizvodnja prenese u Srbiju", kaže Srđan Kružević, zamenik gradonačelnika Novog Sada, prenosi RTV.

U Privrednoj komori napominju da je tokom prošle godine robna razmena između privrednika iz našeg regiona i Južne Koreje iznosila 7,8 miliona evra, što je za oko 7 odsto više nego u prethodnoj godini.

izvor: rtv.rs, foto: NSinfo

POPULARNO